Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan darbe iddialarına cevap!

Cumhurbaşknaı Erdoğan,darbe iddialarına bir kez daha tepki gösterirken "Bizim hesaplaşma usulümüz hukuk, hesaplaşma yerimiz sandıktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan darbe iddialarına cevap!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan darbe iddialarına cevap!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan, normalleşme süreci ile ilgili yeni adımların ele alındığı Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı yeni önlemleri açıkladığı konuşmasında gündeme ilişkin konulara da değindi.

Son günlerde CHP'li isimlerin konuşmalarından ortaya çıkan darbe iddialarına bir kez daha tepki gösteren Erdoğan 'Türkiye 7 yıldır tarihinin en kritik istiklal mücadelesini yürütürken, üzerimize çökmelerini ve sıranın kendilerine gelmesini isteyenlere fırsatı vermeyeceğiz. 70 yıldır defalarca denedikleri şekilde kaostan, darbeden, müdahaleden medet umanların boşa medet umduğunu bir kez daha göstereceğiz. Bizim hesaplaşma usulümüz hukuk, hesaplaşma yerimiz sandıktır.' diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük kriz dönemleri güçlü liderlik, güçlü yönetim gerektirir. Türkiye 18 yıl olduğu gibi bugün de milletinin desteğini almış, ülkemizi hedeflerine ulaştırma iradesine sahiptir. Geride bıraktığımız 4 yıla yakın ürede Cumhur İttifakı her türlü fitne, tahrik girişimine rağmen Türk milletinin bekasına sahip çıkmaktn geri kalmamıştır. Sayın Devlet Bahçeli'ye, Cumhur İttifakı'na destek veren tüm kesimlere teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhur İttifakı'nı daha da güçlendirmekte kararlıyız.

TACİZLERİ PÜSKÜRTMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Sınırlarımıza yönelik tehdit ve tacizleri püskürtmeye devam edeceğiz. Akdeniz'deki, Kıbrıs'taki, Ege'deki haklarımızı korumaya devam edeceğiz. Şer güçlerin hiçbirine bırakmayacağız. Yurt dışındaki finans kuruluşlarını kullanarak ekonomimizi çökerteceklerini sananları hüsrana uğratmaya devam edeceğiz.

HESAP YERİMİZ SANDIKTIR


Türkiye 7 yıldır tarihinin en kritik istiklal mücadelesini yürütürken, üzerimize çökmelerini ve sıranın kendilerine gelmesini isteyenlere fırsatı vermeyeceğiz. 70 yıldır defalarca denedikleri şekilde kaostan, darbeden, müdahaleden medet umanların boşa medet umduğunu bir kez daha göstereceğiz. Bizim hesaplaşma usulümüz hukuk, hesaplaşma yerimiz sandıktır. 2023 seçimlerinde milli iradenin arkasından dolanmaya çalışanlar milletimizden hak ettikleri cevabı alacaklardır. Cumhur İttifakı olarak ülkemizi her anlamda bölgesinin ve dünyanın lideri yapacak projelere devam edeceğiz.

KİMSE BÖLME AYRIMINA KALKIŞMASIN

Koronavirüs salgını sonrası yeniden oluşacak küresel yönelik sisteminde Türkiye hak ettiği yeri alacaktır. Geçmişte uzun yıllar boyunca ülkemizin enerjisini ideolojik, etnik, mezhebi ayrışmalarla heba edenlere bu fırsatı vermeyeceğiz. Ekonomimize kurulan tuzakların arkasındaki sinsi amaçların farkındayız. Milletimizi köken ve inanç, hatta cinsiyet ayrımı üzerinden bölme ayrımına kalkışılması... Cumhurbşakanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik saldırıları da aynı kapsamda görüyoruz.

Suriye ve Libya'da bizi yıpratamayanların ekonomi silahına başvurmalarında da benzer bir gaye vardır. İstiklal ve istikbal davamız ile salgının üstesinden de aynı şekilde geleceğiz.'