Koronavirüs sıcak havada etkisini kaybediyor mu?

Dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüs hızla yayılarak can almaya devam ediyor. Yüz binlerce kişinin öldüğü ve 4 milyona yakın kişiye bulaşan koronavirüs hakkında çarpıcı bir araştırma geldi. Koronavirüs sıcak havada etkisini kaybediyor mu?

Koronavirüs sıcak havada etkisini kaybediyor mu?
Koronavirüs sıcak havada etkisini kaybediyor mu?
İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs dünya genelinde 4 milyon 100 bin kişiye bulaştı.

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin derlendiği 'Worldometer' internet sitesine göre, dünya genelinde toplam vaka sayısı 4 milyon 101 bin 974'e ulaştı.

KORONAVİRÜS SICAK HAVADA ÖLÜYOR MU?

Her şey yolunda giderse, yeni tip koronavirüsün (SARS-CoV-2), grip virüsü gibi davranması olasılık dahilinde. Bahar aylarıyla birlikte artan sıcaklıkların kovid-19'un yayılmasını ve patojenleri (hastalık oluşturan mikropları) azaltması bekleniyor. Böylelikle mevcut salgının her yıl yaşanan nezle salgınları gibi kış aylarından sonra sona ermesi beklentisi yaygın. Ancak uzmanlara göre SARS-CoV-2'ın grip virüsü gibi hareket edeceğini kesin olarak söyleyebilmek için henüz erken.Virüsün sıcak havalarda bulaşıcı etkisinin de düşük olacağı olasılıklar dahilinde.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu'nun (Rospotrebnadzor) gerçekleştirdiği son araştırmaya göre, Kovid-19'un sıcak sevmediğini ve 30 derece üzerindeki hava sıcaklığında bulaşıcı aktivitesini neredeyse tamamen kaybediyor.

Ayrıca güneş ışınları ile düşük nem oranının da virüsün bozulmasına neden olduğunun tespit edildiği araştırmada virüsün 70 derece üzerindeki sıcaklıklarda tamamen etkisiz hale geldiği vurgulandı.