1 ay boyunca her gün elma yerseniz ne olur?

Elmanın ne kadar faydalı olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Peki ya 1 ay boyunca her gün elma yerseniz ne olur? Her gün elma yemenin vücuda etkileri nelerdir? İşte yanıtı...

1 ay boyunca her gün elma yerseniz ne olur?
Elma insan sağlığı için en faydalı ürünlerden birisi. Peki düzenli elma yemenin vücudunuzda ne gibi değişikliklere yol açabileceğini hiç düşündünüz mü? Genç bir kadın tarafından yapılan deney, bunun sonuçlarını gözler önüne seriyor. işte yaşadığı deneyimlerin sonuçları...

İlk hafta: Tüm vitamin ihtiyacını elma ile karşılıyor
Ileana isimli genç kadın her gün bir elma yiyerek deneyine başlıyor. 1 haftalık sürecin sonunda yeme alışkanlıklarını hiç bozmayan genç kadın, vitamin takviyesi yapmak yerine vücudunun ihtiyaç duyduğu vitamini elma ile karşılıyor.

İkinci hafta: Elma yemek sıkıcı bir hale geliyor
Genç kadın ikinci hafta elma yemekten sıkılmaya başlıyor. Bu süreçte elmayı farklı şekillerde yemeyi düşünen Ileana, haftanın sonunda elmayı yalnızca meyve olarak tükettiğini fark ediyor.

Üçüncü hafta: Daha sağlıklı bir hayata geçiş
Deneyine devam eden Ileana, üçüncü hafta ile birlikte deneyin olumlu sonuçlarını almaya başlıyor. Elma yemeyi tekrardan seven genç kadın C vitamini yönünden zengin olan elmayı iştahla tüketmeye devam ediyor.

Dördüncü hafta: Elma yemek zor bir hale geliyor
Dördüncü hafta deneyin olumsuz yanları da etkisini göstermeye başlıyor. B u dönemde Ileana’nın midesinde elma yemesine bağlı biçimde sorunlar oluşuyor. Elmadan sıkıldığı dönemde elma suyu içmeyi tercih ederek, deneyine devam ediyor.

Deneyin son günleri: Elma yemek artık bir işkence
Deneyin son günlerine doğru elma yemek Ileana için adeta bir işkenceye dönüşüyor. Bu dönemde oldukça zorlanan genç kadın, yine de pes etmiyor ve deneyini tamamlıyor.Ve sonuç…Deneyin sonunda Ileana bu süreçte hiç hastalanmadığını gözlemliyor. 1 aylık süreçte zorlandığını ama yine de pes etmediğini belirten genç kadın elmanın faydalarını gördükten sonra artık her diyet listesine elma ekleyeceğini dile getiriyor. Herkesin bu deneyi en azından bir kez denemesini isteyen genç kadın, elma yemenin yan etkileri olmayan sağlıklı bir aktivite olduğunu belirtiyor. Elbette, ilerde oluşabilecek sağlık sorunları önlemek adına doktorunuza danışmadan böyle bir deney yapmamanızı tavsiye ediyoruz.