Metabolizma hızlandıran mucizevi besinler

Metabolizma nasıl hızlandırılır? Metabolizma hızlandıran besinler nelerdir? Nasıl hızlı kilo verilir? Metabolizma hızı nedir?

Metabolizma hızlandıran mucizevi besinler
Metabolizma hızlandıran mucizevi besinler
Alınan kilolardan kurtulmak isteyenler ve sürekli diyet yapanlar sürekli kilo vermenin yollarını araştırıyor. İşte bu noktada metabolizmayı hızlandıran hızlı ve sağlıklı kilo vermemize yardımcı olan besinler devreye giriyor. Azalan aktivite, uzayan geceler ile birlikte geç yenen yemekler, daha çok karbonhidrat ve yağ tüketimi ve azalan su içme ihtiyacına bağlı olarak metabolizmamız yavaşlar. Metabolizmayı canlandırmak için baharatların gücünden yararlanın. Diyetisyen Dilara Demirkan Erkek metabolizmayı hızlandıran besinler hakkında bilgi verdi. Peki metabolizmayı hızlandıran besinler nelerdir? Hangi besin metabolizma canavarı olarak görülüyor? İşte metabolizmayı hızlandıran mucizevi besinler...

Bu nedenle bünyemize iyi gelecek zayıflamamıza yardımcı olacak besinler tüketmekte fayda var. Metabolizma hızı, organların çalışması için vücudun gün boyu ihtiyaç duyduğu minimum enerji (kalori) değeridir.

METABOLİZMA HIZI NEDİR?

Her insanın metabolizma hızı cinsiyetine, yaşına, kas yoğunluğuna, vücudundaki yağ miktarına göre değişebilir.

Bazı insanlar vücudun normal fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için her gün 1300 kaloriye ihtiyaç duyarken bazı kişilerde bu rakam 2500'e kadar çıkabilmektedir.

Sıralayacağımız besinler dışında kahvaltıyı atlamamak, kendinizi aç bırakmak yerine sık ve küçük öğünler yemek, çok yorucu olmayan ancak düzenli egzersizler yapmak metabolizmayı hızlandırmak açısından önemlidir.

İŞTE METABOLİZMAYI HIZLANDIRAN BESİNLER...

ZENCEFİL

Vücut ısısını ve metabolizma hızını arttırır. İştah kontrolünde rol alır.Bağışıklık güçlendiricidir.

ZERDEÇAL

Kan şekerini dengeler. İştah baskılar. Beta karotenden zengin yapısı karaciğeri zararlı toksinlerden korur.

TARÇIN

İnsülini dengeler. Tatlı krizlerini önler. Metabolizmayı hızlandırı. Yeşil çay içine atılan bir çubuk tarçın ile bel çevresi yağlarının yakılmasına yardımcı olur.

KÖRİ


Yağın depolanmasını azaltıp, kan şekerini dengeler.

HARDAL

Hızlı kilo kaybını sağlamakta yıldız baharattır. Düzenli olarak 1 çay kaşığı tüketilen hardal metabolizmayı yaklaşık %25 oranında arttırır.

KARABİBER

İçeriğindeki piperin maddesi metabolizmayı hızlandırır. Hazmı kolaylaştırır.Anti-oksidan ve antibakteriyel özelliğe sahiptir.

PUL BİBER

Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını arttırır. İştah baskılayıcı özelliğe sahiptir.

ÇÖREK OTU

Glikozun bağırsaklardan emilimini yavaşlatarak, kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur. İştah baskılayıcıdır.