Google o uygulamayı neden kapattı?

Birçok kullanıcı web tarayıcısı olarak Google Chrome kullanıyor, bunun dışında e-postalar için Gmail var, akıllı telefonlarda Android işletim sistemi yer alıyor. Google hayatımızın her alanında var. Bu kadar çok servisi olan Google, arada temizlik yapıp kullanılmayan veya gereksiz gördüğü modası geçmiş servislerini de kapatıyor. Mountain View merkezli teknoloji devi Google bu sefer başka bir uygulamanın daha fişini çekti. İşte detaylar...

Google o uygulamayı neden kapattı?
Google o uygulamayı neden kapattı?
Google daha önce birçok uygulamanın fişini çekti malumunuz. Bunlardan bazıları kullanıcılar için oldukça önemli bir yere sahipken, bazıları da hiçbir şekilde kullanıcılara ulaşamadı. Fakat Google'ın Shoelace'ın hikayesi diğerlerinden biraz farklı. Çünkü onun Google mezarlığına gitmesinin nedeni koronavirüs.

Google mezarlığı büyüyor. Daha önce birçok uygulamayı kullanımdan kaldıran Google, bir uygulamasını daha Google mezarlığına yolladı.

Business Insider'da yer alan habere göre Google'ın 1 yıl önce kullanıma sunduğu Shoelace uygulaması artık kullanılamayacak. Çünkü Google uygulamanın kaldırılması gerektiğine karar vermiş durumda.

İnsanların yakındaki diğer kişilerle sosyalleşebileceği uygulama Shoelace'ın hikayesi Google'ın kullanımdan kaldırdığı uygulamalardan biraz farklı.

Zira, Google'ın bu kararının arkasında şirket içi hesaplamalar değil, koronavirüs var.

Koronavirüs nedeniyle sosyalleşemediğimiz, sosyal mesafeye dikkat ettiğimiz şu günlerde Shoelace'ın kullanımı da git gide azaldı.

Henüz 1 yaşında olan uygulama, kullanıcılardan istediği trafiği alamayınca Google tarafından fişi çekildi.

Shoelace Google'ın fişini çektiği ilk uygulama olmadı. İşte Google'ın daha önce fişini çektiği diğer uygulamalar

GOOGLE CLOUD PRİNT

Bulut odaklı yazıcı çözümü sunan Google Cloud Print, Google'dan nasibini alan diğer bir servis oldu. Google, Gmail ve Chrome ile entegre bir şekilde hizmet veren Cloud Print önümüzdeki Aralık ayında tamamen kapatılacak.

GOOGLE SPACES

Zoom ve Skype gibi grup sohbet imkanları sunan Google Spaces Google'ın diğer bir kurbanı. Google Spaces'in ömrü de tıpkı Shoelace gibi 1 yıl sürdü ve 2017'de kapatıldı.

GOOGLE TALK

Döneminde birçok insan tarafından kullanılan Google Talk, zamana yenik düşenlerden. 2005'te Google tarafından hizmete sunulan Google Talk, 2017'de emekli oldu.

GOOGLE PİCASA

Google'ın döneminin yenilikçi fotoğraf çözümlerinden Google Picasa, dile kolay tam 14 yıl boyunca kullanıcılarına hizmet verdi. 14 yılın sonunda ise Google Picasa, Google tarafından kapatıldı.

ORKUT

Biliyoruz, Orkut ismini okuyunca acaba Türk mü diye düşündünüz ve haklısınız. Orkut, Türk girişimci Orkut Büyükkökten tarafından Google bünyesinde kuruldu. Günümüzdeki birçok arkadaşlık sitesiyle benzerlik gösteren Orkut, biz daha bayrakları asamadan 2014'te erişime kapatıldı.

GOOGLE READER

RSS servisi Google Reader diğer uygulamalar gibi fazla tutunamadı ve 2013'te Google tarafından kapısına kilit vuruldu.

GOOGLE DİCTİONARY

Google'ın çevrimiçi sözlük servisi aslında oldukça kullanışlıydı. Metinler arasında bilmediğiniz kelimeler hakkında kolayca fikir almanızı sağlayan Google Dictionary, ani bir kararla 2011'de kapatıldı.

GOO.GL

goo.gl ya da bilinen adıyla Google URL Shortener, Google'ın belki de en çok kullanılan servislerinden biriydi. Birçok kullanıcı uzun mu uzun linklerini kısaltmak için Google'ın bu ücretsiz link kısaltma servisinden yararlanıyordu. Ancak Google bu servisi de kapatmaktan kendisini geri koymadı ve goo.gl kullanımdan kaldırıldı.

PROJECT ARA


Google pek tabi ki sadece uygulamaları kaldırmadı. Belki de akılı telefon sektörünün gelmiş geçmiş en vizyoner projelerinden biri olan Project Ara Google'dan kesik yedi. Modüler akıllı telefon çalışmaları yürüten Project Ara, kullanıcıların istediği takdirde kamerasını değiştirebileceği istediği takdirde RAM değerini arttırabileceği bir akıllı telefon sunmak istiyordu. Fakat bu hayal gerçeğe dönüşmeden Project Ara'ya son verildi.