Koltuğunda füzesiyle ortaya çıktı!

Çatıya çıkıp 'Covid-19 testi istiyoruz' pankartı açtılar, savaş uçakları sağlık çalışanları için havalandı, çete öldürüp sokak ortasına attı. En çarpıcı fotoğraf ise, bir alışveriş merkezinde çekildi.

Koltuğunda füzesiyle ortaya çıktı!
Koltuğunda füzesiyle ortaya çıktı!
218 bin insanın ölümüne yol açan tarihi salgın dünyayı kasıp kavururken, corona virüse yakalananların sayısı 3 milyon 150 bini buldu. Salgının ortasında patlayan Kim Jong-un haberleri ise, dünyanın gözünü Kuzey Kore'ye çevirmesine yol açtı.

Yaklaşık 6 milyon test, 1 milyon 35 bin vaka, 59 bin ölüm. Yeryüzündeki her üç vakadan birinin görüldüğü ABD'ye Türkiye'den corona virüs yardımı gönderildi. Askeri kargo uçağında 500 bin ameliyat maskesi, 400 bin koruyucu önlük, 2 bin litre dezenfektan, 500 adet yüz koruyucu, 400 adet N95 tipi maske ve 1500 adet koruyucu gözlük vardı.

Corona virüse karşı tarihinin en zorlu savaşlarından birini veren ABD'de, sağlık çalışanlarına destek için savaş uçakları gösteri uçuşu yaptı. Blue Angels-Mavi Melekler ve Thunderbirds-Gök Gürültüsü Kuşları adlı savaş uçakları New York semalarında nefes kesti.

New York'ta canla başla corona virüs hastalarını iyileştirmek için çaba sarfeden sağlık çalışanları ise, sokaklara çıkarak savaş uçaklarını izledi. 300 bin pozitif testle vakaların yaklaşık üçte birinin ortaya çıktığı New York'ta, 23 bin can kaybı kayıtlara geçti.

Peru'nun b aşkenti Lima'daki devasa hapishane Miguel Castro Castro'da başlayan isyan devam ediyor. Cezaevinin çatısına çıkan mahkumlar, 'Covid-19 testi istiyoruz, yaşam hakkımız var' pankartı açtı.

Miguel Castro Castro'da yakınları olanlar, derin bir vadiye kurulmuş ve etrafı favelalarla çevrili cezaevini tepeden endişeyle izliyor. Güney Amerika'da Brezilya'nın ardından en çok vaka görülen ikinci ülke olan Peru'da, 31 bin 190 test pozitif sonuçlandı.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsanora ve destekçilerinin küçümsediği corona virüs salgını, Güney Amerika ülkesinde bir günde 520 can aldı. Bir günde gerçekleşen en yüksek ölüm olarak kayıtlara geçen can kaybı, 24 saatte ABD ve İngiltere'nin ardından dünyada üçüncü sırada. Amazonas eyaletinin en büyük kenti Manaus'ta açılan toplu mezar ise, dolmaya devam ediyor.

Filipinler'in Quezon şehrinde tepeden tırnağa koruyucu ekipman giymiş sağlık çalışanları, ellerinde corona virüsü yenen 16 günlük bir bebeği ellerinde tutuyor.

Kobe ismi takılan erkek bebek, çocuk hastanesinden taburcu edilen ilk Covid-19 hastası. Corona virüs Pasifik Okyanusu'ndaki adalar ülkesi Filipinler'de 8 bin 212 insana bulaştı, 558 hasta yaşamını yitirdi.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki corona virüs kurbanı bir polis, sağlık çalışanları tarafından toprağa veriliyor. Bir ayı aşkın süredir sokağa çıkma yasağı uygulanan dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan'da, 31 bini aşkın vaka var.

El Salvador'da bir günde 22 cinayet işlenmesi üzerine Devlet Başkanı Nayib Bukele cezaevlerinde acil durum ilan etti, çıplak halde avlulara toplanan mahkumlara hücre cezaları verildi. Elbette, dünyayı şoka uğratan görüntülerde mahkumlar arasında sosyal mesafe yoktu. Ancak bu adımlar yeni cinayetlerin işlenmesini engellemedi. Mejicanos kentinde çete tarafından öldürülüp sokağa atılan bir kurbanın etrafında polisler var.

El Salvador'da karantina günleri sürerken, devriye gezen ağır silahlı bir polis Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin babası Armando Bukele'nin duvar resminin önünden geçiyor. Iberia semtindeki söz konusu duvar resmi, mahalleye yapılan kültür merkezine teşekkür için çizilmiş. Tüm kara sınırlarını ve havalimanlarını kapatan Orta Amerika ülkesi El Salvador'da 377 corona virüs vakası tespit edildi.

Koltuğunda füzesiyle ortaya çıktı!

Corona virüs salgınıyla savaşan dünya, bir yandan da Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un akıbetini merak ediyor. Öldüğü yönünde söylentiler yayılan Kim'in kalp ameliyatı olduğu ve bir tatil merkezinde dinlendiği yönünde haberler de var. Kim Jong-un'a benzerliğiyle dikkat çeken Howard X, fırsatı kaçırmadı ve bu kez kucağında füzesiyle Hong Kong'daki bir alışveriş merkezinde arz-ı endam etti. Howard X, geçen yıl ABD lideri Donald Trump'ın benzeri olan Russell White ile sahte bir zirve düzenlemiş ve Vietnam'dan sınır dışı edilmişti.

Yıllardır İran destekli isyancı grup Husiler ve Suudi Arabistan'ın desteklediği merkezi güçlerin çarpışmasına sahne olan iç savaş ülkesi Yemen'de, sağlık çalışanları caddeleri ilaçlamadan önce koruyucu elbiselerle poz veriyor. Şimdiye kadar 120 test yapılan Arap Yarımadası'nın en fakir ülkesi Yemen'de, yalnızca bir vaka teşhis edilebildi.

İngiliz savaş gazisi yüzbaşı Tom Moore, 100'üncü doğum gününe özel bahçesinin çevresinde 100 tur yürümesinin karşılığında halkın İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri'ne (NHS) bağış yapmasını istedi. Nisan ayı başında başlatılan kampanyaya bağış yağdı, 18 milyon sterlin toplandı. Doğum günü 30 Nisan olan yüzbaşı Tom Moore'a gönderilen tebrik kartları, Bedford'daki bir okulu sığmadı.

Senegal'in başkenti Dakar'daki gecekondu semti Guinaw Rail'de bir kadın, karantina günlerinde aldığı yardımın yanında bekliyor. Covid-19'un dokuz can aldığı Batı Afrika ülkesinde 823 test pozitif sonuç verdi.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta corona virüs önlemlerinden ekonomik olarak etkilenenler yağmur altında ücretsiz yemek almak için bekliyor. 24 Mart'tan bu yana Olağanüstü Hal altında yaşayan Tayland'da son üç günde yeni vaka sayısı 10'un altında kaldı, son 24 saatte can kaybı gerçekleşmedi. Güney Asya ülkesinde bugüne kadar toplam 2 bin 947 pozitif test kayıtlara geçti.

Vakaların 10 bine yaklaştığı, 784 hastanın yaşamını yitirdiği Endonezya'da, Cava Adası'ndaki Baduy kabilesine mensup bir kadın Kanekes köyü ziyarete kapanmadan aldığı eşyalarını taşıyor.

27 bin 359 ölümle dünyada ABD'nin ardından ikinci sırada yer alan İtalya'da can kayıpları 400'ün altına inmiş durumda. Günlük pozitif vakaların 2 bin civarında seyrettiği ülkede, başkent Roma'nın turistik sokaklarındaki bir restoran kaldırıma bir masa koymuş müşterilerini bekliyor.

Corona virüs salgınını durduran Güney Kore'de son 24 saatte yalnızca dokuz vaka belirlendi, iki can kaybı kayıtlara geçti. Ancak Seul yönetimi, yarın başlayacak altı günlük tatil öncesi halkı uyarıyor. Sağlık Bakanlığı, 'Bir anlık dikkatsizliğin, şimdiye kadar gösterdiğimiz çabaların su kabarcıkları gibi yok olmasına yol açacak kitlesel bulaşmaları tetiklemesine izin vermemeliyiz' açıklamasını yaptı. Güney Koreliler, yarın 'Buda'nın Doğum Günü'nü, cuma günü '1 Mayıs'ı, 5 Mayıs'ta da 'Çocuk Günü'nü kutlayacak. Salı günü sona erecek tatil boyunca 180 bin kişinin güneydeki Jeju Adası'nı ziyaret etmesi bekleniyor.

Son günlerde ABD'nin ardından en çok vakanın tespit edildiği Rusya'da, bir günde 5 bin 841 test daha pozitif çıktı. Vakaların 99 bin 399'a ulaştığı ülkede, can kayıpları ise bir günde 108 artışla 972 oldu. Ülkede corona virüse yakalananların yaklaşık yarısı hastanelerde. St. Petersburg'da bir kadın, corona virüse karşı savaş verirken yaşamını yitiren doktorlar ve hemşirelerin fotoğrafları önünden geçiyor.