CHP milletvekilinden CHP'ye sert çıkış!

Eski CHP Milletvekili Canan Arıtman, “CHP işgal altındadır, CHP’li olmayanlar partiyi yönetmektedir, sorunumuz da budur. Sezgin Tanrıkulu denilen şahsın, vatan ve millet haininin kesin ihraç edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde yönetim de bu suça ortaktır” dedi.

CHP milletvekilinden CHP'ye sert çıkış!
CHP milletvekilinden CHP'ye sert çıkış!
Geçtiğimiz dönemlerde CHP'nin İzmir Milletvekili olarak görev yapan Dr. Canan Arıtman, sözde Ermeni soykırımını savunan CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na sosyal medya hesabından ateş püskürmüştü. İşlemediğimiz bir suçun yüzleşmesi de ne oluyor?' diyen Arıtman, 'Tanrıkulu'nun yeri PKK'nın partisi HDP'dir” diyerek tepkisini dile getirmişti. Ulusalcı kimliği ile bilinen Arıtman, CHP'nin içinde bulunduğu durumu bütün açıklığı ile Milat'a değerlendirdi. CHP'nin CHP'li olmayanlar tarafından yönetildiğini dile getiren Arıtman CHP'yi kurtarmalıyız. Sezgin Tanrıkulu gibiler değil ona karşı çıkanlar partiden ihraç ediliyor” dedi.

Böyle konuşsunlar diye vekil yapılıyorlar

Sezgin Tanrıkulu denilen şahsın, vatan ve millet haininin kesin ihraç talebiyle bir an önce yüksek disiplin kuruluna sevki ve ihraç edilmesi gerekiyor” diyen Arıtman, “Eğer CHP yönetimi bu ihraç işlemini yapmazsa bu vatan hainliği ve millet hainliğe ortak olmuş olur. Kabahatin büyüğü bu tipleri milletvekili yapanlarda ama zaten bunları söylesinler diye onları milletvekili yapıyorlar” şeklinde konuştu.

Türk Milleti soykırım yapmamıştır

Arıtman, şehitlerimizin anısına saygı duymayan böyle bir densizlik, hainlik ve aymazlığın olamayacağını sözlerine ekleyerek “İşlemediğimiz bir suçun özrünü dilemek ne demek oluyor. İşlemediğimiz de uluslararası mahkeme tarafından kabul edildi” dedi. Perinçek Davası'nı hatırlatan Arıtman, “Böyle bu suçu işlemediğimiz Perinçek Davası'nda kabul edildi. Hukuken de böyle bir şey yoktur, tarihi olarak da soykırım yoktur. Türk Milleti hep soykırıma uğramıştır ama kendisi asla soykırım yapmamıştır. Çünkü bu millet asil bir millettir” diye konuştu.

Partiyi CHP'li olmayanlar yönetiyor

Arıtman, Sezgin Tanrıkulu'nun CHP yönetiminden bir tepki alacağını aslında düşünmediğini belirterek “Daha önce de böyle densizlikler yapmıştı hiçbir şey yapılmamıştı ama ona karşı çıkanları partiden ihraç ediyorlar. Atatürk'ün partisinde bu söylemde bulunan insanlar olmamalıdır” dedi. Arıtman şöyle konuştu: “Cumhuriyet Halk Partisi işgal altındadır, bu partiyi CHP'li olmayanlar yönetmektedir zaten sorunumuz da buradan kaynaklanıyor ve maalesef siyasi partiler yasası ile de bir şey yapılamıyor. Genel başkan kendisi istifa etmeden değiştirmek mümkün değil.”