iPhone 12 üretimi corona virüs sebebiyle ertelendi

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü sebebiyle birçok şirket çalışma takviminde ve stratejisinde değişiklikler yapmıştı. Apple da bu isimlerden biriydi. Hatırlarsanız kısa süre önce çıkan bir takım haberlerde iPhone 12 serisinin salgından dolayı gecikebileceği ileri sürülmüştü. Bu konuyla alakalı olarak bazı analistler ve isimsiz sanayi kaynaklarından raporlar gelmişti. Şimdi ise yeni bir gelişme daha yaşandı. Wall Street Journal, iPhone 12 ailesinin üretiminin 1 ay gecikeceğini belirtiyor. İşte konuyla ilgili detaylar...

iPhone 12 üretimi corona virüs sebebiyle ertelendi
iPhone 12 üretimi corona virüs sebebiyle ertelendi
Corona virüs salgını birçok üreticinin planlarını değiştirmesine neden oldu. iPhone 12'nin ileri bir tarihe erteleneceği, satışının ekim veya kasım ayına sarkabileceğine dair bir takım iddialar ortalıkta dolanıyordu. Üretimin ertelenmesi sebebiyle bu durumun yaşanacağı söyleniyordu. Nisan ayının ilk günlerinde ise Apple'ın iPhone 12 modellerinin gecikmemesi için çabaladığı ile ilgili haberler ortaya çıkmıştı.

ÜÇ MODEL GELİYOR

Bugün Wall Street Journal tarafından paylaşılan bilgilere göre ise iPhone 12 üretimi yaklaşık 1 ay gecikecek. Bugüne kadar ortaya çıkan sızıntılara göre karşımıza 3 farklı iPhone modeli çıkacak. Bu modellerin 5,4 inç, 6,1 inç ve 6,7 inç ekran büyüklüklerine sahip olmaları bekleniyor.

Apple normal şartlarda yaz aylarında üretime başlıyor ve Eylül ayında yeni modelleri tanıtıyordu. Eylül ayının başında tanıtılan modeller ayın sonunda ise satışa sunuluyordu. Wall Street Journal tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple, Temmuz - Eylül ayları arasında üretimi gerçekleştirecek.

Üretimin bir ay gecikeceği iddia edilse de bu durumun tanıtım tarihini etkileyip etkilemeyeceği konusunda ise herhangi bir bilgi yok. Üretim gecikse de yeni iPhone modelleri Eylül ayında karşımıza çıkabilir. Fakat ürünün satışa sunulması 1 ay ertelenebilir. Kısacası iPhone 12 ailesi Eylül ayında tanıtılsa da Ekim veya Kasım ayında satışa sunulabilir.