Libya'da işleri Türk SİHA'larını konuşuyor!

Beyaz Gazete yazarı Murat Akan Libya'daki son durumla ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Libya'da işleri Türk SİHA'larını konuşuyor!
Libya'da işleri Türk SİHA'larını konuşuyor!
Koronavirüs salgınının gölgesinde Libya çatışma devam ediyor. Darbeci Hafter köşeye sıkışırken Libya'da işler TSK'nında destek verdiği Ulusal Mutabakat Hükümeti lehine döndü. 

Beyaz Gazete yazarı Murat Akan da Libya'daki gelişmeler ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi. 

DÜNYA TÜRK SİHA'LARININ BAŞARISINI KONUŞUYOR

Libya'da işlerin tamamen UHM lehine döndüğünü söyleyen Akan Türk İHA ve SİHA'larının başarısına dikkat çekti.

Akan kaleme aldığı yazısında şu ifadeleri kullandı; 

"Öyle ki, Hafter çetesine destek veren Rusya, BAE, Suudi Arabistan, Mısır, İsrail, Fransa ve Yunanistan adeta şoka girmiş durumda. Zira bu devletlerin büyük umutlarla desteklediği Hafter çetesinin, UMH'nin elinde olan başkent Trablus'u ele geçirme operasyonunun üzerinden tam bir yıl geçti. Ancak gelinen nokta, Hafter ve destekçileri için tam bir hüsran. Çünkü Hafter, artık saldırı pozisyonundan savunma pozisyonuna geçmek zorunda kaldı.

Sadece bu mu?

Hafter Çetesi, 13 Nisan'da Trablus'un 70 kilometre batısında yer alan Sorman ve Sabratha'yı kaybetti. Ancak elbette yenilgi bununla da sınırlı değil. Misrata kenti yakınlarındaki Abu Greyn'den de çekilen Hafter çetesi, Hafter'in kalesi olarak bilinen Terhune'de de pes etti. Hafter'in 150 çete mensubu UMH güçlerince esir alındı. BAE'nin sağladığı tank ve mühimmatları da UMH güçlerince ele geçirildi. Sebebi, elbette Türk İHA ve SİHA'larıydı. Çünkü Türk SİHA'ları nedeniyle BAE'nin Hafter'e verdiği hava ve tank desteği etkisiz hale getirildi." 

Yazının tamamını okumak için