Korkutan koronavirüs açıklaması!

Ölümcül koronavirüs salgınına ilişkin Washington Post gazetesine konuşan Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Robert Redfield, virüste ikinci dalganın kış aylarında ‘grip mevsimine’ denk geleceğinden ötürü salgının çok daha kötü geçebileceğini belirtti.

Korkutan koronavirüs açıklaması!
Korkutan koronavirüs açıklaması!
Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Robert Redfield, ikinci dalga yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının kış aylarında 'grip mevsimine' denk geleceği için 'çok daha kötü geçebileceği' uyarısında bulundu.

“Ne demek istediğimi anlamıyorlar”
Washington Post gazetesinden Lena H. Sun'a konuşan CDC Direktörü Robert Redfield, 'Virüsün gelecek kış milletimize saldırısının, şimdi geçtiğimiz döneme kıyasla çok daha zorlu olacağı ihtimali var. Bunu diğerlerine de söyledim, kafalarını arkalarına yaslayıp ne demek istediğimi anlamıyorlar.' dedi.

'Griple koronavirüsü aynı anda yaşayacağız'
Redfield, 'Grip salgınıyla koronavirüs salgınını aynı anda yaşayacağız.' uyarısında bulundu ve artacak vakalarla ABD'de sağlık sistemi üzerinde büyük baskı oluşacağını ifade etti.

“Böyle yapılırsa büyük salgınlar engellenir”
Redfield, sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılması durumunda da yetkililerin sosyal mesafe uygulamasının önemini yeterince anlatmaları gerektiğini söyledi. Enfeksiyon kapanların belirlenmesi için testlerin artırılması ve temas takip yöntemine de dikkat çeken Redfield, böylece yeni vakaların büyük salgınlara yol açmasının da engelleneceğini belirtti.

“Amerikalılar grip aşısı olmalı”
Redfield, gelecek yaz aylarında ABD sağlık çalışanlarının Amerikalıları 'grip aşısı olmaya ikna etmeleri' gerektiğini ifade edip böylelikle grip nedeniyle hastaneye gideceklerin sayısının da azaltılabileceğini söyledi. Redfield, grip aşısı olarak 'Koronavirüs kapabilecek anneniz veya büyük anneniz için hastanede bir yatak ayırmış olabilirsiniz.' dedi.