Cumhuriyet'ten pes dedirten manşet!

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde devlete ekmek dağıtılmasını engellediğini öne sürerek iftira atmıştı. Yeni bir yalan bulmakta zorlanan Cumhuriyet pes dedirten bir manşet daha attı.

Cumhuriyet'ten pes dedirten manşet!
Cumhuriyet'ten pes dedirten manşet!
CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde "İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda sokağa çıkma yasağı sürecinde belediyelerin ekmek dağıtması yasaklanmıştır" iddiasında bulunarak devlete iftira atmıştı. Mersin Valiliği ise bu iftirayı yalanlamış ve hiçbir yasakla karşılaşmadan ekmek dağıttıklarını söylemişti. 

Daha önce de yalan haberlerle İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u hedef alan, ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından yollanan ücretsiz maske ve kolonya içeren hediye paketleriyle virüs yayıldığı iddiasını gündeme getiren Cumhuriyet, bu kez de iftira olduğu ortaya çıkan haberi ısıtıp okuyucusuna sundu. Yalan haber bulmakta zorluk çeken Cumhuriyet'in bu manşeti pes dedirtti.

"İçişleri Bakanlığı ekmek dağıtmamızı yasaklıyor" demişlerdi, yalan çıktı

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi, "İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda sokağa çıkma yasağı sürecinde belediyelerin ekmek dağıtması yasaklanmıştır" iddiasında bulunmuştu. Mersin Valiliği, "Bir engelleme olmayıp ilimizde birlik ve beraberlik içerisinde dağıtımlar gerçekleştirilmektedir" diyerek, CHP'li belediyeyi yalanladı.

Sönmüş yalanı harlamaya çalıştılar!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki imzasıyla 780 belediyeye gönderilen genelgede, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında toplu iftarlar, iftar çadırı kurulumu ve iftar davetleri gibi organizasyonların gerçekleştirilemeyeceği belirtilerek iaşe yardımlarının mümkün olduğunca ramazan başlamadan önce ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması istendi.

Bunun üzerine Cumhuriyet paçavrası, "CHP’li belediyelerin ekmek dağıtmasını bile engelleyen AKP, kendi belediyelerine yardım genelgesi yolladı" şeklinde skandal bir manşet attı. Yeni yalan üretmekte sıkıntı çektiği gözlenen Cumhuriyet paçavrasının manşeti 'bu kadar da olmaz' dedirtti.