Vali açıkladı: Ve en kötüsü geliyor!

ABD'de koronavirüs pandemisinden en fazla etkilenen şehirlerin başında gelen New York'ta ‘korku’ kol geziyor. Son 72 saat içinde virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 2 bine ulaşırken; New York Eyalet Valisi, “salgının en kötüsünün önümüzdeki günlerde geleceği” konusunda uyardı.

Vali açıkladı: Ve en kötüsü geliyor!
Vali açıkladı: Ve en kötüsü geliyor!
ABD'de koronavirüs salgınından en fazla etkilenen şehirlerin başında gelen New York'ta, adete ‘korku' kol geziyor.

Son 72 saat içinde virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 2 bine ulaşırken; New York Eyalet Valisi, “salgının en kötüsünün önümüzdeki günlerde geleceği” konusunda uyardı.

Korona salgınının patlak vermesinden sonra ölümlerin iki katına çıktığı ABD'nin en kalabalık nüfusunu barındıran New York'ta, sağlık görevlisi sıkıntısı çekiliyor. Valilik, doktor açığını kapatmak için tıbbi gönüllü ordusu hazırlamak için de çalışmalara başladı.

“Ancak, salgının en kötüsü henüz gelmedi” diyen New York Eyalet Valisi Andrew Mark Cuomo, “Bu nasıl olacak? İnsanlar cevap istiyor. Ancak cevabı ben dahil kimse bilmiyor' dedi.

“Stadyumları kapatın… Ve bahçeleri açık bırakın”
Cuomo ayrıca, kamu stadyumlarının kapatılacağını ve polisin sosyal yabancılaşma kurallarına uymayan insanlara karşı daha sıkı tavizsiz davranacağını söyledi.

New York Eyalet Valisi Andrew Mark Cuomo, dün düzenlediği basın toplantısı sırasında, 'Kurallara saygı, şimdiye kadar olması gereken durumda değil, bu yüzden daha katı önlemler alacağız.' dedi.

'New York'taki stadyumları kapatacağız' diyen Vali Cuomo, yeşil alanların bölge sakinlerine açık kalacağını vurguladı.

Vali Cuomo, halka açık parklarda açık alanların kullanılmasını, yürüyüşe çıkmasını, güneş ışığının tadını çıkarmasını teşvik etti. Ancak toplantılar ve basketbol oynamak yasak.

New York Eyalet Valisi Andrew Mark Cuomo, stadyumları kapatmak için belirli bir tarih belirtmedi, ancak bu konuda 'belediye meclisi başkanı ve belediye başkanı ile çalışmaların devam ettiğini' belirtti.

New York Valisi Andrew Cuomo, düzenlediği basın toplantısında, ülkede salgının merkezi haline gelen eyalette vaka sayısının artmaya devam ettiğini ve bu sayının 83 bin 712'ye çıktığını söyledi.

New York'ta 12 binden fazla kişinin Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırıldığını ve 3 binin üzerinde kişinin yoğun bakımda bulunduğunu bildiren Cuomo, virüs yüzünden ölenlerin sayısının ise 2000'e yükseldiğini ifade etti.

New York'ta 16 bin kişi virüsten ölebilir”
Cuomo, veriler doğrultusunda yapılan birtakım tahminlere göre ise New York'ta 16 bin kişinin virüs yüzünden hayatını kaybedebileceğini vurguladı.

Salgının temmuza kadar devam edebileceği öngörüsünde bulunan Cuomo, gençler arasında sosyal izolasyon uyarılarının hala dikkate alınmadığını, bu yüzden basketbol sahası gibi tüm oyun alanlarının kapatılabileceğini kaydetti.

Cuomo, ''Bu deneyimin bizi nasıl değiştireceğini düşünmeye başlamalıyız. Bir daha asla eskisi gibi olmayacağız. Normale döneceğimizi sanmıyorum, yeni normale alışacağız ve bu yüzden bu değişim ve dönüşümün pozitif olması için uğraşmalıyız.'' değerlendirmesinde bulundu.

İhlal edenler için para cezaları
New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ise, polis memurlarının ihlalcilere 500 dolara kadar para cezası kesmeye başlayacağını bir gün önce duyurdu; ancak Blasio'ya göre polis bu konuda hala kararsız.

Salgınların en çok etkilediği eyaletlerden New Orleans ve güney Kaliforniya'da da, cesetlerin çok olması yüzünden kamyonlarla hastanelerin otopsi bölümlerine taşındığı açıklandı.

Hastane avlusu bir ‘savaş alanı'
Bu arada sessiz şehir sokaklarındaki ambulansların sesi sakinler için korkutucu hale geldi.

Queens'teki kalabalık 'Elmhurst Hastanesi'nden sirenler duyan 33 yaşındaki Emma Surza 'Evimin arkasında bir savaş alanı var' diyor.

“Önümüzdeki günler korkunç olacak”
Başkan Trump ise, doktorların ve hemşirelerin kullandığı kişisel koruyucu ekipmanlarının neredeyse tükettiğini itiraf etti ve ileride yaşanılacak sıkıntılı zamanlar konusunda uyardı.

'Zor günler bizi bekliyor,' dedi Trump. 'Hemen hemen başlayacak iki haftamız olacak, ama bundan birkaç gün sonra korkunç olacak”

Johns Hopkins Üniversitesinin verilerine göre, ABD'de şimdiye kadar 190 bin 740 kişi virüse yakalandı, 4 bin 127 kişi ise hayatını kaybetti.