Koronavirüs ile ilgili korkutan haberi geldi!

Corona virüsü mutasyona uğruyor, çok daha tehlikeli olacak. Kovid-19 ile ilgili bir son dakika açıklaması da Çinli bilim insanlarından geldi. Bilim insanları, virüsün mutasyona uğramaya başladığını ve genetik yapısının değişmesi durumunda her şeyin daha kötü olacağını vurguladılar.

Koronavirüs ile ilgili korkutan haberi geldi!
Koronavirüs ile ilgili korkutan haberi geldi!
Koronavirüs ile ilgili korkutan son dakika haberi: Çin'in Vuhan kentinde bir balık pazarında ortaya çıkan koronavirüs salgını kısa süre içerisinde tüm dünya için tehdit oluşturdu. Çin dışında Güney Kore, İtalya, İran gibi ülkelerde de oldukça büyük tahribat yaratan salgın ile ilgili daha önce Dünya Sağlık Örgütü kırmızı alarm verdiğini açıklamıştı. Son olarak ölü sayısının 11'i bulduğu ABD'de 'acil durum' ilan edilirken, İngiltere'de de dün ilk ölüm kayıtlara geçti. Şuana kadar 3 bin 300 civarında insanın ölümüne neden olan virüs ile ilgili korkutan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Kovid-19'un aşısı ile ilgili çalışmalar yapan Çinli bilim insanları virüsün mutasyona uğramaya başladığını ve genetik yapısının değiştiğini açıkladılar. İşte tüm dünyaya korku salan o açıklamanın tamamı…

KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ KORKUTAN AÇIKLAMA!


Koronavirüs ile ilgili Çinli bilim adamlarından korkutan açıklama geldi. Bilim adamları virüsün mutasyona uğradığını belirttiler.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre ülkede son 24 saatte 30 kişi yaşamını yitirdi, 143 yeni Kovid-19 vakası saptandı. Bununla birlikte ülkedeki toplam ölü sayısı 2'si Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nden olmak üzere 3 bin 44'e, toplam Kovid-19 bulaşan kişilerin sayısı 5 bin 737'sinin durumu ciddi olmak üzere 80 bin 552'ye yükseldi.

ŞÜPHELİ SAYISI 482'YE DÜŞTÜ İDDİASI

AA'da yer alan habere göre virüs bulaşma durumu şüpheli olan kişilerin sayısı 482'ye, müşahade altına alınanların sayısı 29 bin 896'ya gerilerken, bugüne kadar taburcu edilenlerin sayısı ise 53 bin 726'ya ulaştı. Diğer yandan Çin'e dış ülkelerden gelen yabancı veya Çin vatandaşı kişilerde saptanan Kovid-19 vakası ise 36 olarak açıklandı.

KORONAVİRÜS MUTASYONA UĞRUYOR

Çinli bilim insanları, toplanan 103 örnekte virüsün genetik yapısının değişimi konusunda çalışma yürütmüş, 'National Science Review' dergisinde yayımlanan çalışmada alınan Kovid-19 örneklerin 101'inde, virüsün iki farklı alt versiyonu tespit edildiği kaydedilmişti.

L-COV VERSİYONU DAHA TEHLİKELİ


Farklı özellikler gösteren Kovid-19 mutasyonlarının biri 'S-cov' ve diğeri 'L-cov' olarak tanımlanırken, S-cov'un, yarasalarla bağlantılı olan koronavirüs tipine yakın ve bulaşıcılık özelliğinin daha düşük olduğu, L-cov'un ise bulaşıcılığının daha yüksek ve insanların solunum yoluna daha zararlı olduğu belirtilmişti.

'VİRÜSÜN KAYNAĞI ÇİN OLMAYABİLİR'

Çin'in önde gelen epidemiyologlarından Cong Nanşan, geçen hafta Kovid-19'un ilk Çin'de ortaya çıkmasının, 'virüsün kaynağının Çin olduğu' anlamına gelmeyeceğini belirtmiş, virüsün kaynağına yönelik araştırmaların da yapıldığını vurgulamıştı.

S.ARABİSTAN'DAN 'İRAN'A GİTMEYİN' ÇAĞRISI


Suudi Arabistan, vatandaşlarından İran'a kesinlikle gitmemeleri çağrısında bulundu. Aksi şekilde davranan vatandaşların sert uygulamalara maruz kalacağı belirtildi. Suudi yetkililer, İran'ın ülkeye giren Suudi Arabistan vatandaşlarının pasaportlarına mühür vurmayarak sorumsuzca bir davranış sergilediğini, bunun yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tüm dünyaya yayılmasında sorumluluğu İran'a yüklediğini söyledi. Suudi Arabistan makamları, son olarak ülkede 5 kişiye Kovid-19 bulaştığını duyurmuştu.

İRAN, 2 TURİSTİK KENTE GİRİŞİ KAPATTI


İran'ın tatil bölgelerinden Mazenderan ve Gilan eyaletleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında girişlere kapatıldı. Mazenderan Vali Yardımcısı Hüseyin Hasannejad, eyaletin batısından giriş yapmak isteyen araçlara izin vermeyeceklerini belirtti.

İRAN'DA ÖLÜ SAYISI 107'YE ÇIKTI

İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dün akşama kadar 15 kişi daha yaşamını yitirmiş, can kaybı 107'ye, vaka sayısı 3 bin 513'e yükselmişti.