Çin'de 2.korona virüs dalgası başladı!

Çin, hiçbir belirti göstermemesine rağmen korona testi pozitif çıkan 3 vatandaşın bildirilmesi sonucu 2.korona virüsü dalgası endişesiyle yarım milyondan fazla insanı karantinaya aldı.

Çin'de 2.korona virüs dalgası başladı!
Çin'de 2.korona virüs dalgası başladı!
Hükümetin yaptığı açıklamaya göre, Henan Eyaleti'ndeki Jia ilçesi, yaklaşık 570.000 sakiniyle bölgeye ve bölgeye ulaşımın yanı sıra yerel otobüs ve taksileri de Pazartesi günü durdurdu.

Pekin'in hafta sonu salgını büyük ölçüde azalttığını duyurmasının hemen ardından geldi.

Bunun ardından ikinci bir dalga hakkındaki endişeler, yurt dışından gelen insanların yanı sıra hiçbir semptomu olmayan ve farkında olmadan virüs taşıyan sessiz taşıyıcılar' olarak adlandırılan grubun var olmasından kaynaklanıyor.

Dün itibariyle, koronavirüs 22 kişiyi öldürdü ve Henan'da 1.273'e bulaştı. 109 milyondan fazla nüfusu ile Henan, Çin'deki en kalabalık üçüncü il.

Jia County Coronavirus Kontrol ve Önleme Bürosuna göre, tüm mahalleler sıkı izolasyon önlemleri uygulamalı ve maha33e sakinlerinin gereksiz yolculuklar yapmasını yasaklanmalı.

Tüm konut kompleksleri, insanların girip çıkabilmeleri için sadece bir kapı bulunmalı ve her hane, alışveriş yapmak için günde sadece bir üye göndermeli. Tüm vatandaşlar dışarıdayken yüz maskesi takmalıdır.

Mağazalarda, topluluklarda veya diğer halka açık yerlerde izin verilmeden önce virüssüz olduklarını kanıtlamak için bir sağlık kodu veya sağlık kuponu kullanmaları gerekir.