Şamil Tayyar'dan olay Erdoğan göndermesi: HTS kayıtlarını da paylaşsanıza

AK Parti eski milletvekili Şamil Tayyar, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'la fotoğraf paylaşanlara göndermede bulundu. 15 Temmuz kanlı darbe gecesini hatırlatan Tayyar, "HTS kayıtlarımızı paylaşma imkanımız olsa ne güzel olurdu" dedi.

AK Parti eski milletvekili Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için başlatılan sosyal medya kampanyası kapsamında yapılan paylaşımlara göndermede bulundu. Tayyar, fotoğraf paylaşanlara 15 Temmuz gecesi HTS kayıtlarını da paylaşma çağrısında bulundu.

Şamil Tayyar'ın yaptığı paylaşım şöyle:

"Cumhurbaşkanımızla fotoğrafı olan dostlar sıraya girmiş. Çok şık. Bir de 15 Temmuz gecesi HTS kayıtlarımızı paylaşma imkanımız olsa, ne iyi olurdu, sevgimizi taçlandırırdık."

Şamil Tayyar'dan olay Erdoğan göndermesi: HTS kayıtlarını da paylaşsanıza

HTS kayıtları ne demek?

Açılımı Historical Traffic Search olan HTS, arama trafiği tarihçesi ya da arama trafiği kayıtları olarak isimlendirilebilir. Kullanıcıların HTS kaydı belirli hukuki şartlar dahilinde hakimler ve savcılar tarafından talep edilebileceği gibi gecikme durumlarının süreç için zorluk teşkil edebileceği durumlarda hukuki şartlar değişkenlik gösterebilir.

Yani kayıtların gecikmesi halinde suç teşkil eden durumun hükümlüsünün kayıtları daha hızlı bir şekilde talep edilebilir.