Türkiye’yi beğenmeyenler özellikle izlesin!

İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Ufuk Seçkin isimli bir Türk vatandaşı İngiltere'de yaşanan felaketi gözler önüne serdi. Seçkin, hükümeti koronavirüsle mücadelede eleştiren muhalefete de ders niteliğinde sözler söyledi.

Türkiye’yi beğenmeyenler özellikle izlesin!
Türkiye’yi beğenmeyenler özellikle izlesin!
İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Ufuk Seçkin isimli Türk vatandaşı İngiltere'de yaşanan felaketi gözler önüne serdi.

İngiltere'de 5 bin civarında can kaybı olduğunu söyleyen Seçkin koronavirüse tedbir alınma noktasında çok geç kalındığını söyledi.

Çin'de bu virüsün Ocak ayı başlarında ortaya çıktığını ifade eden Ufuk Seçkin 'Dünya Sağlık Örgütü bu konuda uyarıda bulundu fakat bu 3 aylık süreci İbgiltere hükümeti çok zayıf bir şekilde değerlendirdi' dedi. 

DOKTOR, HEMŞİRE MASKE BULAMIYOR

Türkiye'deki muhalefeti anlayamadığını söyleyen Ufuk Seçkin sözlerini şöyle sürdürdü; muhalefet adına bir muhalefet yapmak gerçekten başarılı bir muhalefet yapmak değildir. Türkiye hükümetini gerçekten takdir etmek lazım. Aylar öncesinden uçuş yasağı getirerek yurt dışından bu hastalığın gelmesini engellediler. Burada yoğun bakım ünitesinde çalışan doktor ve hemşireler malesef maske bulamıyorlar. Kendilerini çöp poşetleriyle, yüzme gözlükleriyle ve kayak gözlükleriyle korumaya çalışıyorlar. Türkiye'de bedava maske dağıtılırken burada doktor ve hemşirelere gerekli koruma ekipmanı tedarik edilmiyor. Bununla aradaki farkı apaçık görebiliyorsunuz. Burada yaşananlar tam bir skandal. Türkiye'yi bu konuda taktir etmek lazım. Pandemiyle mücadeleyi çok iyi yönetiyorlar. İnşallah en kısa zamanda sonuçlandırırlar. Ama biz burada en az bir iki hafta 400-500 ölü vakasına alışmamız gerekecek. Burada doktor ve hemşireler de ölüyor. Burada sağlık sistemi ücretsiz fakat dünya standatlarının altında kaldı.