Yunan fena tutuştu!

Yunan Amiral Aleksandros Diakopoulos, korona virüs salgını dolayısıyla ABD ve Avrupa Birliği'nin "sakat kalabileceğini" söyledi ve "Türkiye'ye karşı uzun yıllar boyu bir başına kalabiliz. En kötü ihtimale hazır olmalıyız" dedi.

Yunan fena tutuştu!
Yunan fena tutuştu!
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Amiral Aleksandros Diakopoulos, ABD ve AB'nin koronavirüsten dolayı 'sakat kalabileceği' ihtimalinden duyduğu endişeyi kaleme aldı. Koronavirüs sonrası süreçte Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı uzun yıllar boyu bir başına kalabileceğini yazan amiral, 'En kötü ihtimale hazır olmalıyız' dedi.

Aksam.com.tr'nin Kathimerini'den aktardığı habere göre, 'Korona yıllarında güvenlik ve ekonomi' başlıklı bir makale kaleme alan Diakopoulos, Yunanistan'ın 'bir görünen, bir de görünmeyen düşmanla karşı karşıya olduğunu' yazdı.

Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanması ve uluslararası anlaşmaları ihlal etmemesine rağmen Türkiye'yi 'görünen düşman' olarak nitelendiren Amiral Diakopoulos, koronavirüsü ise 'görünmeyen düşman' olarak tanımladı.

Yunanistan ekonomisinin toparlanma ve gelişim aşamasında olduğunu belirten Yunan amiral, 'güvenliği tesis etmeden ekonomiyi geliştirmenin mümkün olmadığını, bunun aksini düşünen devletlerin bugün büyük bir bedel ödediğini' belirtti.

Türkiye'nin askeri, siyasi ve ekonomik gücünü kullanarak çok kapsamlı bir hibrit savaş yürüttüğünü öne süren amiral, koronavirüs sürecinin ardından dünyanın nasıl bir yer haline gelebileceğinin kestirilemediğini anlattı.

Koronavirüsten en fazla etkilenen yerler olan ABD ve AB'nin 'sakat kalabileceği' ve uzunca bir süre içe kapanabilecekleri endişesinden yola çıkan Amiral Aleksandros Diakopoulos, Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı tek başına mücadele etmek zorunda kalabileceğini, ülke olarak “en kötü ihtimale” hazır olmaları gerektiğini kaleme aldı.