İmamoğlu işçi kıyımına devam ediyor!

Skandallarıyla gündemden düşmeyen CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "Koronavirüs salgını sürecinde kimsenin aşından, işinden olmaması lazım." çağrısını dahi dinlemeyerek işçi kıyımına tam gaz devam etti.

İmamoğlu işçi kıyımına devam ediyor!
İmamoğlu işçi kıyımına devam ediyor!
CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun; 3 Nisan 2020 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden BELTUR A.Ş.'de çalışan 5 kişiyi işten çıkardığı ortaya çıktı.

İBB'nin turizm ve gastronomi şirketi BELTUR AŞ'de Genel Müdür Yardımcısı Suat Güler, İnsan Kaynakları Müdürü Orhan Günyol, Satış Pazarlama Müdürü Engin Akkaya, Mali İşler Müdürü Cihangir Hızal ve Satınalma Müdürü Gökhan Emiroğlu'nun işine son verildi.

Tasarruf nedeniyle İnsan Kaynakları Müdürünü görevden alan BELTUR Genel Müdürü Güçlü Şeneler'in, aynı göreve, ertesi gün MEDYA AŞ İnsan Kaynakları Müdürü Mısra Pişkin'i atandığı öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi işten çıkarmalara ilişkin açıklamada bulunmadı. BELTUR Genel Müdürü Güçlü Şeneler, geçen aylarda da Kurumsal İletişim Müdürü Fatih Karaçam ile birlikte 4 yöneticiyi de herhangi bir gerekçe göstermeden görevden alınmıştı.

İşten çıkarmalarla birlikte, sosyal belediyecilik anlayışıyla 1997 yılından bugüne, herkesin rahatlıkla erişebildiği köşkler, restoranlar ve kafeteryaların bugünlerde 'shop in shop' projesi adı altında özel sektördeki bazı firmalara ayrımcılık yapılarak tahsis edildiği de tespit edildi.

Kılıçdaroğlu verdiği namus sözünü unuttu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 18 Aralık 2018 tarihinde parti genel merkezindeki Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunmuş ve 'Bütün işçilere namus sözü ve garanti veriyorum. Kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak' dedi.

Kılıçdaroğlu, 17 Şubat 2019 tarihinde partisinin İzmir adayları tanıtım töreninde, 'Hiç kimsenin aşıyla işiyle, ekmeğiyle oynamayacağız' ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'ndan 23 Haziran Gecesi 'kardeşlik ve liyakay' nutukları
Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran'da seçim sonuçları ardından kameraların karşısına geçmiş ve 'Siyasi görüşü ne olursa olsun, liyakat, çalışkanlık ve millete hizmet aşkı olan herkes benimle çalışacaktır, çalışabilir. Parti merkezlerinden, parti ilçelerinden, illerinden alınan referans kağıtlarıyla işe girme dönemleri bitmiştir' iddiasında bulundu

İBB'den 5 bin 831 işçi çıkarıldı
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İşçi Çıkarmaları İle İlgili Araştırma Komisyonu Raporu'na göre Ekrem İmamoğlu'nun 5 bin 831 işçinin işine son verdiği tespit edildi.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK, İSTAÇ, BELTUR, İSTGÜVEN, MEDYA A.Ş gibi birçok şirkette yapılan işçi kıyımlarını 'Seçim öncesi ve iki seçim arası işe girenleri çıkardık' sözleriyle savunmuştu. Rapor İmamoğlu'nun bu sözlerini de yalanladı. Raporda yer alan bilgilere göre kıyıma uğrayanların arasında 18 yıllık çalışanların da olduğu görüldü. Raporda işçilerin işe alınım ve mülakat tarihlerine kadar tüm detaylar yer aldı.

Raporda; şöyle denildi:
'24 Haziran 2019 – 24 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden 3.299 işçinin, Belediye Müdürlüklerinden 101 işçinin, toplam 3.400 işçinin iş akdi işveren tarafından feshedilmiştir.

Bu rakama, sözleşmesi yenilenmediği için işsiz kalanlar, geçici işçiler, kısmi süreli çalışan ve sözleşmeleri yenilenmeyen işçiler dahil değildir. (Örneğin İSMEK bünyesinde kısmi süreli çalışan 2.081 işçinin ve İSKİ'de Teknik Hizmetlerde çalışan 350 işçinin sözleşmesi yenilenmemiştir. Bu işçiler de dahil edildiğinde sayı 5.831 olmaktadır.)'