Ve yasaklanıyor! Çin'den corona virüsü hamlesi geldi

Tüketim alışkanlıkları nedeni ile yoğun bir şekilde eleştirilen Çin'den şaşırtan bir hamle geldi. Edinilen son dakika bilgisine göre, Çin Tarım Bakanlığı harekete geçerek ülkede tüketilecek hayvanlarla ilgili bir taslak metin hazırladı. Bakanlık, karara gerekçe olarak "medeniyetin gelişmesini", hayvan hakları konusundaki endişeleri" ve hayvanlardan insanlara hastalık geçişini önleme çabalarını gösterdi. Yaşanan bu gelişme dünya basınında da en çok öne çıkan son dakika haberleri arasında yer aldı.

Ve yasaklanıyor! Çin'den corona virüsü hamlesi geldi
Çin, corona virüsünün yarattığı olumsuz etkileri etkilemek kaldırmak için sosyal ve ekonomik olarak adım atmaya başladı. Covid-19'un merkez yayılım üssü olan Çin'in yemek tüketimi alışkanlıkları eleştiriliyordu. Öyle ki, yabani hayvan pazarındaki görüntüler uzun bir süre dünya gündeminde konuşulmuş ve eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Bu noktada, Çin hükümeti tarafından adım atıldı.

VE YASAKLANIYOR!

Çin Tarım Bakanlığı, et için yetiştirilen hayvanlar listesi yayımladı. Taslak listede bir hayvanın olmaması dikkat çekerken karara gerekçe olarak 'medeniyetin gelişmesini', hayvan hakları konusundaki endişeleri' ve hayvanlardan insanlara hastalık geçişini önleme çabalarını gösterildi.
Çin hükûmeti ülkede köpek eti yenmesinin yasaklanacağının sinyalini verdi. Çin Tarım Bakanlığı tarafından yayımlanan taslak 'Et için yetiştirilen hayvanlar' listesinde köpeklerin yasaklı olduğu belirtildi. Bakanlık, karara gerekçe olarak 'medeniyetin gelişmesini', hayvan hakları konusundaki endişeleri' ve hayvanlardan insanlara hastalık geçişini önleme çabalarını gösterdi

KÖPEKLER ARTIK EVCİL HAYVAN KATEGORİSİNDE

Taslak listede köpekler 'besi hayvan' olarak değil, 'evcil hayvan' olarak yer aldı. Geçen günlerde Şenzen, Çin'de köpek ve kedi eti tüketimini yasaklayan ilk şehir oldu.
The Guardian'a konuşan Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals'ın uluslararası direktörü Paul Littlefair, 'İlk defa bir bakanlık köpeklerin yiyecek olmayacağının sinyalini veriyor. Bu diğer yerel yönetimlere Şenzen'i takip etme kapısını açıyor' dedi. Taslak liste resmileşene kadar, karar geçerli olmayacak.