Ölüm parkı! Yan yana dizildiler...

Çin'de korona virüs salgınında ölenlerin cenazeleri soğutucu kamyon kasalarında parklarda bekletilirken Covid-19'un dünyaya yayıldığı Çin'de ise Devlet Başkanı Şi'nin maskesiz pozlar vermesi tepkilere neden oldu.

Ölüm parkı! Yan yana dizildiler...
Ölüm parkı! Yan yana dizildiler...
Yeryüzünde corona virüs vakaları bir günde 70 binden fazla artarken, 24 saatteki can kaybı da 4 bini aştı. Önüne geçilemeyen salgın ABD'den Kenya'ya, Peru'dan Çin'e, İngiltere'den Endonezya'ya tüm ülkeleri alt üst etti.

Corona virüs salgınını durdurmayı başaran Çin'de Devlet Başkanı Şi Jinping, Hangzhou kentindeki Xixi Ulusal Sulak Alan Parkı'nı ziyaret etti. Şi ve beraberindekilerin maske takmaması dikkat çekti.

Ölüm parkı! Yan yana dizildiler...

Corona virüsün dünyaya yayıldığı Çin'in Wuhan kentinden fotoğraflar servis eden Reuters haber ajansı, şehir sakinlerinin market alışverişlerini kurulan bariyerlerin arkasından yaptığını bildiriyor.

Brezilyalı müzisyen Robson de Souza Lopes Manaus eyaletindeki Parque Taruma'da toprağa verilirken, yakıları uzaktan yalnızca gözyaşı dökebiliyor. Brezilyalı yetkililer, 43 yaşındaki müzisyenin Pazar günü Covid-19 nedeniyle öldüğünü bildiriyor.

Brezilya Rio de Janeiro'da bir kadın yüz maskesiyle pencerenin önünde. Güney Amerika ülkesinde bugüne kadar 5 bin 812 corona virüs teşhisi konuldu.

Ölüm parkı! Yan yana dizildiler...

Kenya'nın başkenti Nairobi'deki Kariokar mezarlığı. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nairobi'de 13 yaşındaki Yasin Hüseyin Moyo'nun akrabaları ve arkadaşları, gözü yaşlı bir şekilde cenazeyi bekliyor. 13 yaşındaki çocuğun polis tarafından vurularak öldürüldüğü bildiriliyor. Kenyalı yetkililer, çocuğun ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

Galler'de bir keçi sürüsü ülkenin kuzeyindeki Llandudno'nun merkezine indi. Keçiler tüm kentin karantina altında olduğu Llandudno sokaklarında özgürce dolaştı.

Mart ayının son gününde kar yağan Rusya'nın başkenti Moskova'da bir kadın köpeğiyle gökdelenlerin önünde yürüyor. Moskova yeni haftaya karantina önlemleriyle uyandı, 13 milyon insan evlerine kapanmış durumda.

Dünya üzerindeki corona virüs vakalarının beşte birinden fazlasının görüldüğü ABD'de, Başkan Donald Trump gelecek iki haftanın çok zor ve acı verici geçeceğini söyledi. ABD'de can kayıpları da 4 bini geçmiş durumda.

Dünya üzerinde virüsün en hızlı yayıldığı yer olan New York'ta vakalar 75 bini buldu, can kayıpları ise 1700'den fazla. Kentteki hastanelerin yanına onlarca geçici morg yerleştirilmiş durumda.

Ölüm parkı! Yan yana dizildiler...

Ancak New York'tan gelen bir başka fotoğraf, durumun vehametini gözler önüne sermiş durumda. Randall Adası'nda yer alan Icahn Stadyumu'ndaki park alanında onlarca soğutuculu kamyon kasaları morg olarak kullanılmak üzere hazır bekletiliyor.

ABD Teksas'ta ulusal muhafızlar corona virüs hastaları için hastaneye dönüştürülen Kay Bailey Hutchison kongre merkezinde çalışıyor.

ABD'nin bir başka eyaletin Illinois'teki Chicago kentinde Hava Kuvvetleri askerleri yine hastaneye dönüştürülen McCormick Place kongre merkezinde tıbbi malzemeleri taşıyor.

Gana'nın başkenti Akra'da bir güvenlik görevlisi, ilginç yüz maskesiyle trafik akışını kontrol ediyor.

Peru'nun başkenti Lima'daki Plaza de Toros de Acho boğa güreşi arenası, evsizler için barınağa çevrildi. Evsizler, corona virüs salgını sırasında 1766 yılında inşa edilen arenada kalacak.

Peru'nun başkenti Lima'nın merkezinde atlı polisler devriye gezerken maske takmış bir adam, para kazanmayı bekleyen bir adam el arabasının üzerinde oturuyor. Peru, corona virüse karşı acil durum ilan etti.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te koruyucu kıyafetler giymiş belediye ekipleri sokakları dezenfekte ederken, ekiptekilerden biri bir kuaförün önünden geçiyor.

İngiltere Oxford'da bir berber dükkanının üstündeki terasta bir genç erkek diğerinin saçlarını traş ediyor.

Güney Afrika Durban'daki bir gece kondu mahallesinde karantina günleri.

ABD Florida'daki ünlü Miami Beach'in önünde demirleyen iki yolcu gemisi var. Plajların bomboş olduğu Miami'de bir can kurtaran kulesi de ıssız.

Kolombiya Samaca'daki çiftçiler, corona virüs günlerinde soğan hasadı yapıyor. 16 hastanın yaşamını yitirdiği Kolombiya'da 906 kişi Covid-19'a yakalandı.

Nepal'in başkenti Katmandu'da yaşayanlar, sekizinci gününe giren corona virüs karantinasında evlerinin pencere ve balkonlarına çıkarak sağlık çalışanlarını alkışlıyor.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki bir ana yol, itfaiyeciler tarafından yüksek basınçla ilaç püskürtebilen araçlarla dezenfekte ediliyor.

Tarihteki en büyük sokağa çıkma yasağını ilan eden ve yaklaşık 1,4 milyar insanın evlerinde kaldığı Hindistan'da, sağlık çalışanları hastaneye dönüştürülen bir spor salonunda hazırlıkları tamamlamak için çaba gösteriyor.

ABD Hawaii'de bir itfaiye ve kurtarma helikopteri, okyanusta sörf yapan bir grubun üzerinde uçuyor. Hawaii yönetimi, adalar arasında seyahat edenlerin iki hafta boyunca kendilerini karantinaya almalarını istiyor.