Kılıçdaroğlu'ndan tepki çeken açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın açıkladığı korona virüs salgını sebebiyle başlatılan yardım kampanyası olan Milli Dayanışma Kampanyası'nı eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'ndan tepki çeken açıklama
Kılıçdaroğlu'ndan tepki çeken açıklama
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü yaptığı millete sesleniş konuşması sırasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında vatandaşların bağış yapmasına ve devlet yardımlarının yanında ek olarak maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlara destek sağlanmasına imkan sağlayan Milli Dayanışma Kampanyası'nı duyurmuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından şimdiden milyonlarca TL bağış yapıldı. Kampanya, hükümetin açıkladığı ekonomik paketin yanısıra, vatandaşlara milyonlarca TL ek destek verilmesine vesile oldu.

Bununla birlikte memleket muhalifleri, 2 günde milyonlarca TL bağış toplayan kampanyadan rahatsız oldu. CHP'lilerin başını çektiği güruh, hükümeti istifaya davet ederek büyük bir skandala imza attı.

Birliğe en çok ihtiyaç duyulan bu günlerce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kampanyaya takoz oldu. Sözcü'ye konuşan Kılıçdaroğlu, 'Kurumlar ve şahıslar tarafından yapılacak bağışların tamamı hem de geriye dönük olarak vergiden düşürülecek. Böylece, fatura yine garibana çıkacak.' dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanının yardım kampanyasıyla ilgili olarak hafta içinde kapsamlı açıklamalar yapacağını da duyurdu.