Almanya'da ölüm oranları ilk kez bu seviyede

Almanya, bugün ölüm oranına 128 kişi daha eklendikten sonra koronavirüs ölümlerindeki en büyük günlük sıçramasını kaydetmiş oldu.

Almanya'da ölüm oranları ilk kez bu seviyede
Almanya'da ölüm oranları ilk kez bu seviyede
Robert Koch Enstitüsü tarafından ilan edilen düzinelerce yeni ölüm, sayıyı% 28'den fazla artışla 455'ten 583'e getirdi.

Ayrıca Almanya'nın ölüm oranını yüzde 0,9'a çıkarıyor - yine de Avrupa'daki komşularının çoğundan daha düşük, ancak bir hafta önce yüzde 0,4'ten daha yüksek.

Bu arada Almanya'daki toplam enfeksiyon sayısı 4.615 artarak toplam 57.298'den 61.913'e yükseldi.

Almanya'nın Güney Bavyera eyaletleri ve İtalya'ya en yakın eyaleti olan Baden-Wuerttemberg'te toplam 327 kişinin ölümü ile en yüksek oranı kaydetmiş oldu.13 ölüm de dahil olmak üzere başkentte 2.500'den fazla kişi enfekte oldu.

Alman basına göre, ölüler arasında Wolfsburg'daki bir huzurevinde 17 kişi de yer alıyor. Bakım evi sakinlerinin yaklaşık yarısının, yaşlı insanlar için daha tehlikeli olan korona virüsüne enfekte olduğu bildirildi.

Almanya ayrıca birçok komşusuna göre daha fazla yoğun bakım tesislerine sahip ve teyit edilen ortalama hastaların yaş aralığı İtalya'dan daha genç. Bununla birlikte, yinede oran belirgin bir şekilde arttı, 20 Mart'ta yüzde 0.2'den yüzde 0.9'a çıkmış bulunuyor.

Almanya, testi günde 200.000'e çıkarmayı planlıyor ve ayrıca Güney Kore'nin salgını yavaşlatmadaki başarısını taklit etmek için telefon izleme ile oynuyor.

Sürveyans, Naziler ve Doğu Alman Stasi'yle olan tarihi nedeniyle Almanya'da oldukça hassas bir konudur. Almanya'nın gizlilik yasaları dünyadaki en zorlu yasalardan bazılarıdır.

Ancak sağlık bakanı Jens Spahn, vakaları izlemek için akıllı telefon teknolojisinin kullanımı konusunda acil bir tartışma çağrısında bulundu. Almanya'nın veri koruma komiseri Ulrich Kelber, gönüllü olarak paylaşılan konum ve iletişim verilerinin kullanımını destekledi.

Bir Alman enstitüsü, insanlar arasındaki temasın yakınlığını ve süresini anonim olarak ve konum verisi kullanmadan iki hafta boyunca cep telefonlarına kaydedilmesini sağlayacak bir uygulama geliştiriyor.
.