Koronavirüs tedavisinde yeni gelişme

Koronavirüsün tedavisi için iki büyük ilaç şirketinden beklenen haber geldi. Kovid-19 tedavisi için üretilen Kevzara isimli ilacın, 7 ülkedeki 300 hasta üzerinde denenmeye başlandığı açıklandı.

Koronavirüs tedavisinde yeni gelişme
Koronavirüs tedavisinde yeni gelişme
Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla ilgili umut verici bir açıklama, ilaç şirketleri Sanofi ve Regeneron Pharmaceuticals'tan geldi. İki şirket Kevzara isimli ilacın 7 ülkedeki Kovid-19 hastaları üzerinde denenmeye başladığını duyurdu.

Dünya çapında 700 binden fazla insanı hasta eden Kovid-19 ile ilgili tüm dünyanın beklediği açıklama iki ilaç şirketinden geldi. Sanofi ve Regeneron Pharmaceuticals ve şirketleri, Kevzara olarak bilinen ilacın geliştirilmiş halini hastalar üzerinde test etmeye başladıklarını açıkladı.

7 ÜLKEDEKİ 300 HASTADA DENENECEK

Geçen hafta içerisinde ABD'de ilacın hastalar üzerinde test edildiğini açıklayan şirketler, bağışıklık sistemini etkileyen ilacın İtalya, İspanya, Almanya, Fransa, Kanada ve Rusya'da da hastalar üzerinde deneneceğini duyurdu.Şirketler son denemelerin yaklaşık 300 hasta üzerinde gerçekleşeceğini duyurdu. Deneme sürecine katılacak kişilerin özellikle Kovid-19'dan dolayı çok ağır ve durumu kritik hastalardan seçildiği belirtildi.

Doktorlar ve bilim insanları corona virüsünün sitokin fırtınası olarak da bilinen bağışıklık sisteminin aşırı tepki vererek organlara saldırmasına sebep olduğunu düşünürken, bu ilaçlar ile bağışıklık sisteminin yönlendirilebilmesini umuyor.Reuters'ın haberinde Regeneron'un ABD'deki deneme sürecini yönettiği ve Sanofi'nin de ABD'nin dışındaki bölgelerde çalışmalarına devam ettiği açıklandı.