Diyarbakır'da 30 bin aileye sosyal destek

Koronavirüs salgınına karşı aldıkları tedbirleri verdiği röportajda anlatan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu, 30 bin aileye sosyal yardım müjdesi verdi.

Diyarbakır'da 30 bin aileye sosyal destek
Diyarbakır'da 30 bin aileye sosyal destek
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu virüs salgınına karşı aldıkları tedbirleri Akit'e anlattı. Diyarbakır halkına hiçbir ayrım yapmadan destek verdiklerini belirten Güzeloğlu, şunları dile getirdi:

30 bin aileye can suyu
“Bu süreçte işini ve gelirini kaybeden 10 bin aileye her ay 1,000 TL nakit yardımımız olacak. İhtiyaç sahiplerine her ay verdiğimiz 5 bin gıda yardım paketini 10 bine çıkarıyoruz. Ayrıca bu ailelerimize bu aydan itibaren düzenli şekilde 10 bin paket sağlık ve temizlik paketi dağıtmaya başlıyoruz. Aldığımız kararla ilk etapta 30 bin ailemize sosyal yardım paketi kapsamında can suyu desteği vermiş olacağız” şeklinde konuştu

Kimse yalnız değil
Tüm vatandaşlara evde kalma çağrısını yineleyen Güzeloğlu, şöyle devam etti: “Vefa Destek Grupları ile binlerce vatandaşımızın çağrısına veriyoruz. 24 saat hizmet verecek ‘Psikolojik Destek Hattı'nı da hizmete açtık. Hiç kimse kaygılanmasın. 444 89 21'i arayanlara psikologlarımız ve danışmanlarımız hizmet veriyor. Hiç kimse kendisini yalnız hissetmesin. Her sıkıntının bir sonu vardır, bu süreç de bitecektir. İnşaallah milletçe hep birlikte bunu aşacağız.”