TÜV Austria Turk İle İspanyol Tecnatom'dan Nükleer İş Birliği

TÜV Austria Turk ile İspanyol Tecnatom firması, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) başta olmak üzere Türkiye'deki NGS yatırımlarında kurulum kontrollerinden işletmeye kadar her aşamanın güvenli şekilde yürütülmesi için çalışmalar yapacak.

Organizasyon komitesinden yapılan açıklamaya göre, TÜV Austria Turk ile Tecnatom arasında Türkiye'deki NGS projelerine özel çözüm ve hizmet sunmak üzere gerçekleştirilen iş birliği anlaşmasının detayları 3. Nükleer Santraller Fuarı ve 7. Nükleer Santraller Zirvesi'nde (NPPES 2020) paylaşıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜV Austria Turk Genel Müdürü Melih Koray Efe, Akkuyu NGS başta olmak üzere Türkiye'deki NGS yatırımlarında kurulum ve kurulum sonrası işletme, sürekli kontrol ve personel eğitimi süreçlerinin en güvenli şekilde yürütülmesine destek vermek üzere Tecnatom ile iş birliği anlaşması imzaladıklarını kaydetti.

Tecnatom'un nükleer santrallerin işletme ve bakım operasyonlarının en yüksek güvenlik seviyesini garanti etme alanında uzmanlaşmış bir İspanyol mühendislik şirketi olduğunu aktaran Efe, "1957'den bu yana dünya çapında birçok ülkede projeler geliştiren, metodolojisi ve ekipmanlarıyla uluslararası düzeyde müşteriler ve düzenleyici otoriteler tarafından onaylanan bir firmayla güçlerimizi birleştirmenin bizi nükleer enerji alanında birçok yeni fırsatla buluşturacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA