Aksaray Belediyesi Larva İlaçlama Çalışması Başlattı

Aksaray Belediyesi, insan sağlığına zararlı sinek, böcek ve haşeraların oluşmasını engellemek amacıyla larva ilaçlama çalışması başlattı.

Aksaray Belediyesi ekipleri ilk olarak Bahçesaray Kırımlı Mahallesinde hayvan işletmelerinde ilaçlama çalışmaları gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla birlikte tüm mahalle, cadde ve sokaklarda ilaçlama çalışması başlattıklarını söyledi.

Kent genelinde vatandaşların sağlığını olumsuz yönde etkileyecek zararlıların oluşmasını engellemek için ilaçlama çalışmalarına devam edeceklerini belirten Dinçer, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımıza hijyenik bir ortam sunmak için parklarda, çocuk oyun alanlarında, yol kenarlarında ve toplu kullanım alanlarında ilaçlama çalışmalarımız devam edecek. Geçtiğimiz günlerde toplu taşıma araçlarında yaptığımız dezenfeksiyon çalışmaları ile vatandaşlarımızın güven içinde araçları kullanma imkanı sağlamıştık. Ekiplerimiz ayrıca, il genelindeki çöp bidonları, konteynerler, pazar yerleri, temizlik hizmetlerinde kullanılan çöp toplama araçlarını da ilaçlamakta ve dezenfekte etmektedirler."

Kaynak: AA