Edirne'de, 21 Okula 300 Hünnap Fidanı Dikilecek

“Okullar hayat olsun” projesi kapsamında Edirne Merkezde faaliyet gösteren 21 okula 300 hünnap fidanı dikilecek.

Edirne'de, 21 Okula 300 Hünnap Fidanı Dikilecek
Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Edirne Orman İşletme Müdürlüğü ve Edirne Çevre Gönüllülerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği “Okullar hayat olsun” projesi kapsamında Meriç İlkokulunda hünnap fidanı dikildi.

Fidan dikim törenine Edirne Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Müzekka Bayrak, Edirne Orman İşletme Müdürü İhsan Ceylan, Edirne Meriç İlkokulu Müdürü Azize Firdevs Turan, Edirne Çevre Gönüllüleri Başkanı Ayten Eren ve öğrenciler katıldı.

Edirne Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Müzekka Bayrak da ağacın önemine dikkat çekerek, “Ağaç, bizim kültürümüzde kutsaldır, candır. Peygamber Efendimiz de, ‘Kıyametin kopacağını bile görseniz, elinizdeki fidanı dikin’ demiş. Ağaçları yaşatacağız. Onlarda bir can, doğanın akciğerleridir” diye konuştu.

Edirne’de uzun zamandır yenilebilir ağaçlar çalışması yaptıklarını belirten Edirne Çevre Gönüllüleri Başkanı Ayten Eren, “Edirne Valimiz Ekrem Canalp’in destekleriyle bugün Meriç İlkokulunda ilk fidanlarımızı diktik. Edirne’de uzun zamandır yenilebilir ağaçlar çalışması yapıyoruz. Diktiğimiz ağaçlar gölge yapsın, altında oturalım, oksijen üretsinler ama üzerinde meyveleri olsun. Çocuklarımız yesin, halkımız ortak alanlarda bunlardan faydalansın. Hünnap ağacı da bunların içinde en kolay dikilebilen, su, gübre istemeyen bir ağaç türüdür. Ve çok da faydalıdır” dedi.

Edirne Meriç İlkokul Müdürü Azize Firdevs Turan de ekilen fidanları öğrenciler ile birlikte koruyacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA