Kent Korosu İlk Konserinde Tam Not Aldı

İzmir Kent Hastanesinde, hekimden yardımcı personele kadar sağlık çalışanlarının oluşturduğu Türk Sanat Müziği Korosu, ilk konserini hastanede mesai arkadaşlarına ve ailelerine verdi. İlk konserinde tam not ve bol alkış alan koronun kurulmasına öncülük eden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Arzum Kale, “İlk fırsatta bir konser de hastalarımıza vereceğiz” dedi.

Kent Korosu İlk Konserinde Tam Not Aldı
Türk sanat müziğine gönül veren doktorlar, hemşireler, sağlık ve idari personeller, Şef İsmail Özçeltik ile geçtiğimiz mayıs ayında çalışmalara başladı.

Kent Hastanesi korosu; Anestezi Uzmanı Dr. Alihan Pirim, Kalp Damar Cerrahı Dr. Arzum Kale, Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Benal Çubuk, Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Demet Karadenizli, Dr. Elçin Yücebaş, Biyokimya Uzmanı Dr. Gültekin Taş, Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hülya Deveci, Patoloji Uzmanı Dr. Leman Evren Kadıoğlu, Nöroloji Uzmanı Dr. Yaprak Alper, hemşireler Büşra Nur Gül, Ebru Gülcan, Gülhanım Açar, Gülben Nur, Gülşah Özgüner, Selin Sırma, patoloji teknisyeni Oya Kara, idari personel Sinem Çakar ve yardımcı sağlık personeli Türkan Coşkun’dan oluştu.

Mayıs’tan bu yana her çarşamba mesai bitiminde hastanenin konferans salonunda toplanan 18 kişilik koro, ilk sahne sınavını çalışma arkadaşları ve aileleri karşısında verdi. Konferans salonundaki konserde sunuculuğu Patoloji Uzmanı Doç. Dr. Latife Doğanay Çağlayan ve Diş Hekimi Cüneyt Işıker üstlendi. Çağlayan ve Işıker, şarkılar arasında şiirler seslendirirken, Özçeltik’in hazırladığı repertuvarla sahne alan sağlıkçılar korosu hem beraber hem solo şarkılarla dinleyenlere keyifli zaman geçirtti. Koro sergilediği performansla büyük alkış alırken, ilk sahne deneyimlerinde büyük heyecan yaşadıklarını belirten Op. Dr. Kale şunları söyledi:

"Türk sanat müziğini çok seven ve hem dinlemekten hem de söylemekten zevk alan kişiler olarak bir araya geldik. Hastane yönetimi de bir koro kurma fikrimize sıcak baktı ve maddi, manevi desteklerini esirgemedi. Türk sanat müziği tutkumuzu eğitimle, profesyonel kişilerin yardımıyla daha üst düzeye getirmek istedik ve sanırım başardık. Böylece Kent Hastanesi Türk Sanat Müziği Korosu kuruldu. İsmail Özçeltik hocamızın önerileri doğrultusunda ilk konserimizi verdik. Tepkiler çok iyiydi. Ailelerimizden ve arkadaşlarımızdan sonra hastalarımıza da bir konser vermeyi çok arzu ediyoruz."
Kaynak: İHA