Kırşehir'de Hedef Daha Çok Ziyaretçi Ağırlamak

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, zengin kültürel mirası ve jeotermal sağlık imkanlarıyla kentte daha çok yerli ve yabancı ziyaretçi ağırlamayı hedeflediklerini belirtti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Akın, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Vali Akın, kentin zengin kültürü ve turistik değerlerinin tanıtılması için yürütülen çalışmaları önemsediklerini ifade etti.

Kırşehir'in kültürel mirası ve jeotermal sağlık imkanlarına sahip olduğunu, daha çok yerli ve yabancı ziyaretçi ağırlamayı amaçladıklarını vurgulayan Akın, şunları kaydetti:

"Ahi Evran Veli’nin memleketi Ahiler diyarı, birçok tasavvuf erlerinin ve gönül insanlarının memleketi Kırşehir, zengin kültürünün yanı sıra özellikle Selçuklu dönemine ait çok önemli eserleri bünyesinde barındırmaktadır. Bu kültürü ve tarihi eserleri koruyarak gelecek nesillere aktarmak büyük önem taşıyor. İlimizde kültür ve turizm alanlarında yapılan çalışmaların yakın takipçisiyiz. Özellikle sahip olduğumuz termal kaynaklar sağlık turizmine kazandırılmalı. Amacımız Kırşehir’i daha tanınır, turizmde daha çok ziyaretçiyi ağırlayan bir şehir haline getirmek."

Vali Akın, görevine kısa süre önce atanan Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalışır'a başarı diledi.

Kaynak: AA