Edirne'den Kısa Kısa

"Balkan-Türk Temel Drone Eğitimi" projesi hayata geçirildi.

Trakya Üniversitesi'nden (TÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, drone eğitimi Bulgaristan ve Batı Trakya’dan gelen 17 kişinin katılımıyla başladı.

Bu yıl Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından ilki düzenlenen ve geleneksel hale gelmesi beklenen eğitimlerde katılımcılar drone yapımını ve temel uçuş tekniklerini birlikte öğrenecek, sürüş deneyimi ile otonom sürüş deneyimleri yaşayacak.

- TÜ'den KÜSİ iş birliğine destek

Trakya Üniversitesi ve Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası ile Uzunköprü Ticaret Borsası arasında iş birliği protokolü imza töreni gerçekleşti.

Trakya Üniversitesi, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası ile Uzunköprü Ticaret Borsası arasında bilgi alışverişini güçlendirmek, Kamu-Sanayi-Üniversite (KÜSİ) iş birliğini geliştirmek ve sürdürülebilir bir diyalog sistematiği oluşturmak amacıyla yeni bir protokol hayata geçirildi.

İmzalanan protokol kapsamında, tarafların, ileri ve yeni teknolojilere yönlendirilmesini sağlamak amacıyla iş birliği yapmaları, KÜSİ, inovasyon ve AR-GE faaliyetleri kapsamında müşterek faaliyetler düzenlemeleri, "birlikte öğretim", "tecrübe aktarımı", "staj" gibi mekanizmaları geliştirmeleri ve uygulamaları, kurumsallaşma ve kalite standartlarını desteklemesi, hedef kitlenin proje yazma kültürü ve yetkinliğini artırarak girişimcilik bilgi ve becerilerini geliştirmeleri amaçlanıyor.

Kaynak: AA