Batman'da 'Hayat Namazla Güzeldir'' Çalıştayı

Batman'da "Hayat Namazla Güzeldir’" çalıştayı düzenlendi.

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından Kültür İl Müdürlüğünde düzenlenen çalıştayda, Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Ceylan, "Namaz ve Çocuk" konulu bir konuşma yaptı.

Namazın iman ile anlam kazandığını, ilk önce güçlü bir iman gerektiğini kaydeden Ceylan, çocuğa ahiret bilincini güçlü bir şekilde kazandırmak gerektiğini söyledi.

Ceylan, şöyle konuştu:

"Çocuklara anlayacakları dilden aktarmalıyız. İkinci şart da anne, baba ve büyüklerin o evde namaz kılıyor olmasıdır. Ağır bir görev şeklinden ziyade gönüllü bir iş olarak çocuğa kavratmamız lazım. Namazı aşkla şevkle sarıldığımız zaman o parıltıyı gözümüzde gördüğünde çocuk da namazı sevecektir."

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül de namazın öneminden bahsetti.

Namaz konusunda herkese ciddi sorumluluk düştüğünü belirten Akgönül, "Gençleri namazla ihya edersek o gençler mütevazi olurlar, kibirden uzak olurlar. Allah'a sürekli hesap verecek konuma gelirler. Günde 5 defa Allah'ın huzuruna gelip tekmil vermek elbette insan üzerinde ciddi değişiklik yapacaktır. Rabbim bizleri namazı hakkıyla eda edenlerden eylesin." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA