ATSO Spor Oyunları Başladı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) üyeleri arasında düzenlendiği spor oyunları etkinlikleri için açılış töreni düzenlendi.

ATSO Spor Oyunları'nın 14'üncüsü için düzenlenen açılış töreninde konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, sporun şehirlerin tanıtımında önemli bir rol oynadığını söyledi.

Tutulmaz, Afyonkarahisar’ın da önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve bu potansiyeli harekete geçirmek için sporun kullanılmasının doğru adım olduğunu belirterek, ATSO Spor oyunlarının da bu noktada desteklediğini dile getirdi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ise konuşmasında oyunlara her geçen gün ilginin arttığını ifade etti.

ATSO Spor oyunlarının Türkiye’deki ilk ve tek etkinlik oyduğunu aktaran Serteser, şunları kaydetti:

“14. ATSO Spor Oyunları'na 105 firma başvurdu. Takım branşları ve bireysel oyunlara katılacak amatör sporcu sayımız 700’e yaklaştı. Geçen yıl başvuran firma sayısı 91 idi. Bu da gösteriyor ki bu yıl daha çok kişi ve kuruluşa ulaşmışız. ATSO Spor Oyunları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı 365 oda ve borsa içinde ilk ve tek olma özelliğine sahiptir. Camiamız içinde bir sportif faaliyeti 14 yıl üst üste düzenleyen bir oda olmamıştır. Bunun gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz."

Konuşmaların ardından ayran içme yarışması yapıldı. Bilek güreşi ile 100 metre ve 400 metre yarışlarının arından kent protokolü ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri halat çekme yarışında ter döktü.

Eğlenceli görüntülere sahne olan halat çekme yarışını Tutulmaz'ın başını çektiği ekip kazandı.

Yarışların yaklaşık 2 ay devam edeceği belirtildi.

Kaynak: AA