Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde EBYS İle İşlemler Daha Hızlı Oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile daha hızlı hizmet veriyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Temmuz'da uygulanmaya başlanan EBYS ile vatandaşların talepleri, daha hızlı karşılanıyor.

Gerek kurum içerisindeki birimler arasında, gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla evrak alışverişlerinde imzaların elektronik ortamda yapılmasına imkan tanıyan EBYS, yazışmalarda işlem süresini kısalttı.

Kağıt, toner, fotokopi gibi kırtasiye masraflarının, kurum içi ve dışı evrakın iletilmesiyle ilgili personelin iş ve işleyişinden yakıt tasarrufuna kadar birçok avantaj sağlayacağı öngörülen sistemle, Büyükşehir Belediyesine bağlı çok sayıda dış birimle evrak iletimi hızlandı ve araç kullanımı azaldı.

EBYS sistemiyle beş yılda 3 milyon lira tasarruf sağlanması hedefleniyor. Tasarrufun yıllık 650 bin lira kadarının kırtasiye, posta, yakıt giderleri oluşturuyor. Belediye iştiraklerinin de sürece dahil edilmesiyle daha fazla tasarruf yapılması hedefleniyor.

Kaynak: AA