Giresun'da Tatilcilerin Tercihi Yaylalar Oldu

Doğanın tüm güzelliklerini barındıran Giresun yaylalarında, Kurban Bayramı tatilinde yoğunluk yaşanıyor Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner: 'Bayramda 50 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiği Giresun yaylaları, güzelliğiyle gelen misafirlerini kucakladı'.

Giresun'da, Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşlar, yaylalarda yoğunluk oluşturdu.

Bayram dolayısıyla memleketlerine gelen vatandaşlar ile tatilciler, ormanları, akarsuları ve gölleriyle doğanın tüm güzelliklerini barındıran yaylalara ilgi gösterdi.

Kümbet, Kulakkaya ve Bektaş yaylaları ile Kuzalan Tabiat Parkı ve Mavigöl, bölgede en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunuyor.

Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'in en çok yaylaya sahip illerinden Giresun'da Kurban Bayramı yoğunluğu yaşandığını söyledi.

Şehir merkezinden yaklaşık 1 saatlik yolculukla ulaşılabilen yaylalarda bayramda turizm coşkusu yaşandığını dile getiren Uzuner, "Bayramda 50 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiği Giresun yaylaları, cennet güzelliğiyle gelen misafirlerini kucakladı. Tabiat parklarında, mesire alanlarında, yaylalarda insanlar mutlu vakit geçirdi." dedi.

Uzuner, yaylaların huzur dolu ortamının insanları kendine çektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Her yerden fışkıran doğal kaynak suları, maden suları, organik besinleri ve havası, insanların yaylalara bağlılığını katbekat artırıyor. Geçmişte tarım ve hayvancılık için ziyaret edilen yaylalar, günümüzde dinlenme alanı olarak kullanılıyor. İnsanlar yaylalara çıkarak adeta ömürlerine ömür katıyor."

Giresun'un, insanların yaşam süresinin en uzun olduğu iller arasında bulunduğuna dikkati çeken Uzuner, "En temiz havanın Giresun'da olduğu da 2 yıl önce tescillendi. Tabii bu etkenlerin hepsi kentin yaylalarına ilgiyi artıyor. Herkesin yaylaları ziyaret ederek sağlıklarına sağlık katmalarını arzuluyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA