Vali Funda Kocabıyık, Trafik Denetimlere Katıldı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, İzmir-Ankara karayolu üzerinde polis ve jandarma uygulama noktalarında trafik denetimine katıldı.

Vali Funda Kocabıyık ilk olarak, Uşak Şeker Fabrikası karşısındaki polis kontrol noktasına giderek, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen "Yaşam İçin Kısa Bir Mola Projesi" kapsamında açılan Yaşam Tünelini ziyaret etti. Kocabıyık, çadırda, sürücü ve yolcularla eğitim videosu izledi.

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından başlatılan "Kemerin Ses Getirsin" kampanyasına destek veren Kocabıyık, vatandaşlara emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılarda bulundu. Kocabıyık, sürücü ve yolcuların bayramlarını da tebrik etti.

Daha sonra görevli emniyet mensuplarından çalışmalar ile ilgili bilgi alan Vali Funda Kocabayık, Uşak Belediyesi Süpermoto Pisti önündeki jandarma uygulama noktasına geçti.

Buradaki incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali Funda Kocabayık, "Herhangi bir kazaya sebebiyet vermememeleri için tüm sürücülerimizden yorgun ve uykusuz araç kullanmamalarını, her iki saatte bir en az 10 dakikalık bir mola verip dinlenmelerini, sürüş sırasında şehir içi ve şehirler arası yollarda asla cep telefonu kullanmamalarını, hız sınırına muhakkak surette uymalarını, trafik ve uyarı levhaları ile görevlilerimizin uyarılarına riayet etmelerini istiyoruz. Sevdiklerimizin ve milletimizin bayram sevinçlerini yasa boğmamak için yollarda aşırı yoğunluğun yaşandığı şu günlerde her zamankinden çok daha dikkatli olmak ve trafik kurallarına uymak zorundayıız " dedi.

Trafik ekiplerinin il genelinde 24 saat aralıksız görev yapacağını hatırlatan Vali Funda Kocabayık, il genelinde bayramın huzur içinde geçtiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA