Uşak Protokolünden Kurban Bayramı Mesajları

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Kurban Bayramı dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladı.

Vali Funda Kocabıyık, mesajında, bayramların yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı, toplumumuzda birlik ve beraberliğin pekiştiği günler olduğunu belirtti.

Bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını ifade eden Vali Funda Kocabayık, "Bizler, büyük bir geçmişe ve köklü bir medeniyete sahip, zor günlerde kenetlenebilme, mutlu günlerde sevinci birlikte yaşayabilme kabiliyetine sahip yüce bir milletiz. Kurban Bayramı vesilesiyle birlik ve beraberliğimizi perçinlemek adına büyükler ziyaret edilmekte, ihtiyaç sahibi insanlarımıza yardım eli uzatılmakta, küçükler sevindirilmekte ve dargınlıklar ortadan kalkmaktadır" dedi.

-Başkan Mehmet Çakın

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, mesajında İslam aleminde ayrı bir heyecan ve sevinç oluşturan bir Kurban Bayramı'na daha erişmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Bayramların İslam aleminin manevi bir zenginliği olup, dayanışmayı perçinleyen, insani vasıfları ön plana çıkaran, dostluk, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının en yükseğe çıktığı, özel ve kutsal günler olduğuna değinen Çakın, şöyle dedi:

" Ailelerin, komşu, dost ve akrabaların karşılıklı ziyaretlerle bir araya geldiği, ihtiyaç sahiplerinin daha fazla hatırlanarak gözetildiği bu özel günler, hiç şüphesiz milletimizin de hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularını yoğun olarak yaşadığı müstesna zamanlardır.Dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak, sevinç ve mutluluğun milletçe yaşandığı bayram günlerini dost ve akrabalarımız ile yaşamak, muhtaç ve yalnız vatandaşlarımızın yanında olmak, inancımızın ve ahlakımızın gereğidir.Uşaklı hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı kutluyor, saygılar sunuyorum"

-Rektör Prof. Dr. Savaş

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş'da birlik ve beraberlik vurgusunda bulunarak bayramların bizlere kazandırdığı paylaşma, karşılıksız sevgi ve yardımlaşma gibi manevi değerlerimizi nesilden nesile aktarabilmek adına bir vesile olduğunu belirtti.

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu belirten Savaş, "Barış, huzur ve refah içerisinde, kardeşlik duygusuyla birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum. Kurban Bayramımız, tüm İslam Alemi ve insanlık için hayırlara vesile olsun. Bu duygu ve düşüncelerle öğretim elemanlarımızın, idari personelimizin, tüm öğrencilerimizin ve Uşak halkımızın Kurban Bayramını en kalbi duygularımla kutlarım." dedi.

Kaynak: AA