Koyunların 'Havuz' Keyfi

Tokat'ta Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) iş birliği ile alınan havuzda yıkanan koyunlar banyo keyfi yaşıyor Artova Kaymakamı Mustafa Karali: 'Koyun yıkama havuzumuzdan isteyen her çiftçimiz günlük 50 lira gibi cüzi bir meblağ ile faydalanabiliyor'.

Tokat'ın Artova ilçesinde, Koyun Yetiştiriciliği ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) iş birliği ile alınan koyun banyo havuzunda koyunlar banyo keyfi yapıyor.

DOKAP'ın desteği ile Tokat Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğince bir süre önce 16 bin liraya alınan koyun yıkama havuzu ilçede hizmet vermeye başladı.

İlaçlanan suda koyunlar sıra ile havuza alınarak yıkanıyor.

Boyunpınar köyündeki Murat Şener ait 180 koyun ve kuzu yaklaşık yarım saatte yıkandı.

Koyunları ve kuzuları yıkama çalışmasına Artova Kaymakamı Mustafa Karali ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Türk de katılarak çiftçilere bir süre yardım etti.

Kaymakam Mustafa Karali, AA muhabirine yaptığı yaptığı açıklamada, Artova'da hayvancılığın lokomotif olduğunu söyledi.

İlçelerinde çok sayıda hayvan işletmesi olduğunu belirten Karali, "Bunların yaklaşık 100 tanesi küçükbaş, diğerleri büyükbaş hayvan işletmeleri. Son yıllarda küçükbaş hayvan sayımız arttı. İlçemizde 10 binden fazla büyükbaş hayvanımız var. Dokuz binden fazla da küçükbaş hayvanımız var." dedi.

Hayvancılığı desteklemeye devam ettiklerini belirten Karali, şunları dile getirdi:

"DOKAP ve Koyun Yetiştiriciliği Birliği işbirliği ile alınmış koyun yıkama havuzumuz var. Koyun yıkama havuzumuzdan isteyen her vatandaşımız günlük 50 lira gibi cüzi bir meblağ ile faydalanabiliyor. Yarım saat içinde 180 hayvanımızın yıkanmasını sağladık." diye konuştu.
Kaynak: AA