Hatay Reyhanlı'da patlama!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir araçta patlama meydana geldi. Patlamada 3 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı. Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi.

Hatay Reyhanlı'da patlama!
Hatay Reyhanlı'da patlama!
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir araçta meydana gelen patlamada Suriye uyruklu 3 kişi hayatını kaybetti.

Reyhanlı Kaymakamlığı'na yaklaşık 750 metre uzaklıkta bulunan Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ndeki otomobilde patlama meydana geldi.

Geniş güvenlik önlemi alınan olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Bomba imha timleri de bölgede çalışma başlattı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA


Olayla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir açıklama geldi. İstanbul'da kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, 'Suriyeli üç kişi... Ama aracın içerisinde bomba olduğu belli' dedi.

Hatay Reyhanlı'da patlama!

Erdoğan şöyle devam etti:

'Onun patlaması neticesinde İçişleri Bakanımın verdiği bilgiye göre, üçü de ölmüş ve şu anda tabii incelemeler yapılıyor, kimlik tespitleri yapılmış. Bunun gerisinde ne vardır ne yoktur şu anda arkadaşlarımız çalışmaları yapıyorlar. Onu da zannediyorum şöyle kısa zamanda neticesi ortaya çıkacaktır. Yani şu andaki tespitler daha çok terörle bir bağlantısı olabilir istikametinde. Herhalde şöyle birkaç saat içerisinde Bakanlığımız da bununla ilgili daha detay bilgi verecektir.'

REYHANLI'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2013 yılında yaşanan terör saldırılarında beşi çocuk 53 kişi hayatını kaybetmişti 146 kişi de yaralanmıştı.

Saldırının planlayıcılarından Yusuf Nazik, MİT operasyonuyla Suriye'den Türkiye'ye getirilmişti. Nazik'e 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.