Bartın'dan Kısa Kısa

Bartın Belediyesince, Orta Mahalle Muhtarlığı'na tahsis edilmek üzere muhtarlık bürosu yaptırıldığı bildirildi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, yaptığı yazılı açıklamada, muhtarlarla irtibat ve istişare halinde çalışarak mahallelerin gereksinimlerini ve vatandaşların ihtiyaç duyduğu hizmetleri en etkili ve hızlı şekilde verdiklerini belirtti.

Belediyeye rehber olan muhtarlık hizmetlerinin kesintisiz şekilde sürmesinin kendileri için de önemli olduğunu ifade eden Akın, şunları kaydetti:

"Bunun için muhtarlık hizmetlerini huzurla verebileceği bir bürosu bulunmayan muhtarlarımıza büro tahsis ediyoruz. Diğer mahallelerimizde muhtarlarımıza birer büro tahsis etmiştik. Şimdi de Orta Mahallemize, Hendekyanı Caddesi üzerindeki bir alanda büro oluşturarak Orta Mahalle Muhtarımıza tahsis etmeyi planlıyoruz. Şimdiden memleketimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

- Yeni okula kanalizasyon hattı

Yapımı tamamlanan Bartın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi kanalizasyon hattı yapım çalışmalarına başlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Fen İşleri ekiplerince son olarak Aladağ Mahallesi Kavallar Caddesi'nde yapımı tamamlanan Bartın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin alt yapı ihtiyacını karşılamak için 750 metre uzunlukta 200'lük borularla yeni bir hat oluşturma çalışmasına başlandı.

Belediye Başkanı Cemal Akın, okullarda belediyeye ihtiyaç duyulan her konuda gereken çalışmayı yaparak eğitimi desteklediklerini söyledi.

Bugüne kadar okullara bahçelerinin sıcak asfaltla düzenlenmesi, yol ve kaldırımlarının düzenlenmesi, spor, oyun ve dinlenme alanları oluşturulması gibi hizmetler verdiklerini ifade eden Akın, "Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz Aladağ Mahallesi Kavallar Caddesi’ne yeni yapılan Bartın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin kanalizasyon hattı yapım çalışmalarına devam ediyor. Bundan sonra da üzerimize düşen her konuda gerekeni yaparak eğitimi desteklemeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA