Amasya Milli Eğitim Müdürü Kösterelioğlu Havza'da MEBET Sistemini İnceledi

Amasya Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, Havza'da uygulanan Mesleki Eğitim Beceri Testi (MEBET) hakkında bilgi aldı.

Kösterelioğlu, Samsun'un Havza ilçesinde uygulanan MEBET sistemini Amasya'da uygulamak için inceleme gezisi düzenledi.

Havza Milli Eğitim Şube Müdürü Hüsamettin Elmas'tan, uygulama teknikleri, yapılan testlerin sonuçları ve test materyalleri hakkında kapsamlı bilgi alan Kösterelioğlu, test sonuçlarını ve uygulamalarını başarılı bulduğunu söyledi.

Bu çalışmayı Amasya’da da uygulamak istediklerini aktaran Kösterelioğlu, "Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak ve doğru yönlendirmek adına önemli bir test. Bu konuda Havza Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzden gerekli desteği göreceğimize eminim." dedi.

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz ise doğru mesleki yönlendirmenin önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yapmış olduğumuz testler neticesinde olumlu gelişmeler yaşanmakta. Örneğin geçen yıllarda meslek lisesi öğrencisi velilerinden bölüm değiştirmek için çok fazla talep geliyordu. Şimdi yapılan doğru yönlendirmeler ile bunun önüne geçildi. Bir kişinin yeteneği olduğu işi yapması önemli. O yüzden bu testi önemsiyoruz. Bu şekilde hem eğitim, hem de mesleki anlamda kalite artacaktır. Yapılacak doğru yönlendirmeler ile gençlerimiz becerileri doğrultusunda ilerleme imkanı bulacaklardır. Bizler bu konuda size destek vermekten mutlu oluruz."

Kaynak: AA