Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yelken yarışları düzenlendi.

Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü tarafından düzenlenen Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kupası yarışlarında farklı kategorilerde 25 sporcu yarıştı.

Gün boyunca süren yarışlar sonunda dereceye giren sporculara madalya verildi.

Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Şen, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışlara katılan bütün sporculara teşekkür etti.

Şen, yelken kulübü olarak anlamlı günlerde güzel etkinlikler düzenlemeye çalıştıklarını ifade ederek, "15 Temmuz 2016 'da yaşadığımız menfur darbe girişiminde hayatını kaybetmiş şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen yarışlarda başarılı olan sporcularımızı da tebrik ediyorum." dedi.

-Tekirdağ'da 44 bin 855 kişi imar barışından yararlandı

Tekirdağ'da 44 bin 855 kişi imar barışından faydalanmak için başvuru yaptı.

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tekirdağ'da bugüne kadar 44 bin 855 kişi imar barışından faydalanırken, imar barışına en çok başvuru Süleymanpaşa ilçesinden yapıldı.

İmar barışı kapsamında bugüne kadar 314 milyon 378 bin lira tahsilat yapıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"15 Haziran 2019 tarihine kadar Yapı Kayıt Belgesi almak için başvuruda bulunup da bedelini henüz ödememiş olanlara Yapı Kayıt Bedelinin en az yüzde 25'ini 31 Temmuz 2019 çarşamba gününe kadar peşin ödemeleri şartıyla, kalan kısmını takip eden aylarda taksitli olarak ve her ayın birinde yüzde 2 oranında artırılması suretiyle hesaplanacak miktarın yatırılması şartıyla 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılmıştır."

Kaynak: AA