Konteyner Limanı Mersin'e Yapılacak

MERSİN – İçel kamuoyunda son dönemde tartışma konusu olan konteyner limanının başka bir ile kaydırılacağı iddialarına son noktayı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan koydu. Elvan’ın, komisyon toplantısında konteyner limanını sorduğu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, limanın İçel’e yapılacağını teyit etti.

Konteyner Limanı Mersin'e Yapılacak
AK Parti İçel İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bir süredir İçel kamuoyunu meşgul eden yeni yapılacak konteyner limanının İçel’den başka bir ile kaydırılacağı iddialarına açıklık getirildi.

Açıklamada, konuyu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda gündeme getiren Komisyon Başkanı ve İçel Milletvekili Elvan’ın, konteyner limanının İçel’de yapılacağını hükümetten teyit ettiği bildirildi.

Açıklamaya göre, 11. Kalkınma Planı’nın Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeleri sırasında konu Elvan tarafından gündeme taşındı. Planda yer alan İçel’de yapılacak konteyner limanından “Doğu Akdeniz’de yapılacak bir liman” diye bahsedilmesi, İçel kamuoyunda limanın İçel dışında bir ile kaydırılacağı, İçel’in bu yatırımı kaybettiği iddialarını gündeme taşıdı.

Elvan son noktayı koydu

Açıklamada, iddialar üzerine Elvan’ın devreye girdiği belirtilerek, “Elvan, 11. Kalkınma Planı’nın görüşmeleri sırasında konuyu gündeme getirdi ve hükümet adına planı sunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, ’Doğu Akdeniz’de yapılacak bir liman ifadeniz var, buradaki kastınız nedir’ sorusunu yöneltti. Oktay’ın soruya cevabı ’İçel’de yapılacak limanı kastediyoruz’ oldu. Böylece limanın başka bir ile yapılacağı iddiaları en yetkili ağızdan yalanlanmış oldu” denildi.
Kaynak: İHA