Zonguldak'tan Kısa Kısa

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yeşil, mesajında, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini bir kez daha lanetlediklerini belirtti.

"Her şart altında demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmaya devam edeceğiz." diyen Yeşil, şunları kaydetti:

"Bağımsızlığımıza, milli iradeye, ülkemiz demokrasisine ve cumhuriyete, ülkemizin ve milletimizin geleceğine karşı yapılan 15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen halen önemli kurum ve kuruluşlarda devam eden darbeci örgütün uzantılarının tespit edilmesi sürecini dikkatle takip ediyoruz. Darbecileri engelleme mücadelesine katılan ve şehit olan tüm güvenlik görevlilerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz. Darbe girişimine karşı sokaklara çıkan ve canı pahasına direnerek milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmak için şehit olan kahraman yurttaşlarımızı sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Kahraman gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Darbe girişiminin öğrenildiği andan itibaren Zonguldak’ta Madenci Anıtı'nda demokrasi nöbetine katılan tüm madenci kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyor ve her zaman ve her şart altında demokrasiye, milli iradeye sahip çıkmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz."

- İŞKUR'dan kadın girişimciye destek

Zonguldak Devrek ilçesinde kendini geliştirerek girişimci olmaya karar veren Yurdagül Bozkurt'un, İŞKUR desteklerinden faydalandığı bildirildi.

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Devrek'te matbaacılıkla uğraşan Yurdagül Bozkurt'un, eşinin iş yerinde çalışırken İŞKUR personelinin teşvikiyle girişimci olmaya karar verdiği ve kurumun teşviklerinden faydalandığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu, kadın girişimci Yurdagül Bozkurt'u iş yerinde ziyaret etti. İŞKUR işveren teşvikleri konusunda bilgilendirme yaparak istihdamın artırılmasına yönelik işverenlere desteklerinin her daim devam edeceğini ifade etti. Kadın girişimci sayılarının artması yönünde Girişimcilik Kurslarının Ticaret Sanayi Odaları ve KOSGEB işbirliğinde periyodik olarak sürdürüldüğünü belirterek Bozkurt'a başarılar diledi."

Kaynak: AA