Turgutlu'da

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, AA foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan oluşan "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" isimli serginin açılışı yapıldı.

Eski Turgutlu Belediyesi binası bahçesinde açılan "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Turgutlu Kaymakamlığı ve Turgutlu Belediyesi tarafından düzenlendi.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, açılışta, Türk milleti birlik ve beraberlik içerisinde olduğu sürece iç ve dış düşmanların hiçbir zaman gayelerine ulaşamayacağını dile getirdi.

Akın, şöyle konuştu:

"Türkiye'de temmuz ayı maalesef kara lekelerle dolu. Sivas Madımak katliamından başlayan ve sonrasında 15 Temmuz'un yaşandığı, Srebrenitsa katliamının yaşandığı bir ay. Bunların haricinde PKK terör örgütünün ilk eylemlerini yaptığı bir ay. Allah bizlere bir daha böyle kötü temmuz ayları yaşatmasın. Ülkemiz, tüm iç ve dış düşmanlara karşı birlik ve beraberlik içerisinde olması gereken bir ülke. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın."

AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Kazım Dilek de 15 Temmuz gecesi, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile Türk milletinin meydanlara koştuğunu, tanklara gövdesini siper ettiğini söyledi.

Türkiye'de birlik ve beraberlik olduğu sürece üstesinden gelinmeyecek bir sorun olmadığını anlatan Dilek, şunları söyledi:

"15 Temmuz'da millet olarak ortaya koyduğumuz birlik ve beraberlik, tüm dünyaya örnek teşkil etmiştir. Beraber olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorun yok. Bunun en büyük ve en yakın göstergesi 15 Temmuz günüdür. Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarınca gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile 15 Temmuz gecesi meydanlara inen aziz Türk milleti tarafından önlenmiştir. Allah bir daha ülkemizi böyle kötü günlerden geçirmesin. "

Serginin açılışına, Turgutlu Kaymakam Vekili ve Ahmetli Kaymakamı Gökay Özkan, vatandaşlar ve diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA