Ege Üniversitesinde 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

Ege Üniversitesinde (EÜ), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında tören düzenlendi, "demokrasi yürüyüşü" yapıldı.

EÜ Spor Salonu önünde düzenlenen törene katılanlara üzerinde şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu afişler dağıtıldı ve 15 Temmuz şehitleri anısına dua okundu.

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Mert, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Darbe girişiminin yaşandığı geceden sonra yılmadan daha yüksek motivasyonla çalışmak gerektiğine değinen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Türkiye'nin daha çok zenginleşmesi yolunun ekonomiden, eğitimden, bilimden ve fenden geçtiğini söyledi.

Rektör Budak, Türkiye'nin sahip olduğu topraklara sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "’Her türlü alanda zenginleşmek ve bu tür hain saldırılarla bir daha karşılaşmamak adına bizlere büyük görevler düşüyor, inadına gece gündüz çalışacağız." dedi.

Konuşmaların ardından, üzerinde şehitlerin fotoğrafları bulunan alana karanfil bırakıldı.

Törenin ardından katılımcılar, EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardarlı MÖTBE Kültür Merkezine kadar "demokrasi yürüyüşü" gerçekleştirdi.

MÖTBE Kültür Merkezinde yapılacak konferans öncesinde EÜ Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin hazırladığı 15 Temmuz gününde yaşananları konu alan kamu spotu izletildi ve ardından FETÖ ve 15 Temmuz darbe girişimini konu alan konferans yapıldı.

Konferans sonrasında "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Resim Sergisi"nin açılışı yapıldı, şehitler için lokma döktürüldü.

Kaynak: AA