Edirne'den Kısa Kısa

Trakya Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuvarı Viyolonsel Topluluğu Fethiye Benyamin Sönmez Klasik Müzik Festivali'nde sahne aldı.

TÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, genç yaşta yaşama veda eden Çellist Benyamin Sönmez anısına 27-29 Haziran tarihlerinde festival düzenlendi.

Klasik müzik festivalde, TÜ Devlet Konservatuvarı Dr. Öğr. Üyesi Musa Eren İşkodralı şefliğinde Devlet Konservatuvarı Viyolonsel Topluluğu da sahne aldı.

- Arnavut öğrencilerden TÜ'ye ziyaret

Arnavutluk İşkodra Üniversitesi öğrencileri, Trakya Üniversitesi'ni (TÜ) ziyaret etti.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Balkan Üniversiteleriyle iyi ilişkiler geliştirildiği belirtildi.

Arnavutluktan gelen öğrencilere üniversite hakkında bilgi verildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Trakya Üniversitesi Balkan Ülkelerindeki üniversiteler ile ikili ilişkilerini geliştirmeye devam ediyor. Trakya Üniversitesi ve İşkodra Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle Edirne’ye gelen İşkodra Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü öğrenci ve öğretim üyelerinden oluşan 55 kişilik grup Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Arnavut öğrencilere Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Soner Hunkan’ın hazırlamış olduğu ve Doç. Dr. Erol Akcan ile Dr. Öğretim Üyesi Süheyla Yenidünya tarafından sunulan geçmişten günümüze Arnavutluk-Türkiye ilişkilerini içeren iki günlük seminer programı verildi.

Arnavut öğrencilerle birlikte Trakya Üniversitesi’ne gelen İşkodra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zafer Kıyıcı, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret ederek Arnavut öğrencileri Trakya Üniversitesi’nde misafir ettiği için kendisine teşekkür etti."

- TÜ dergisinden uluslararası başarı

Trakya Üniversitesi (TÜ) tarafından yayımlanan Balkan Medical Journal Dergisi'nin uluslararası başarı elde ettiği bildirildi.

TÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Balkan Medical Journal Dergisi'nin üniversitenin marka değerlerinden olduğu belirtildi.

Derginin daha önce de çeşitli başarılar elde ettiği aktarılan açıklamada, "Etki faktörlerinin açıklandığı Journal Citations Reports 2019 sayısına göre Balkan Medical Journal'in 2018 Etki Faktörü biri geçerek 1,203 oldu. Pek çok tanınmış dergiyi geride bırakarak Türkiye’de birinci, Balkanlarda Croatian Medical Journal’ın ardından ikinci, dünyada da 160 genel tıp dergisi arasında 94. sırada (üçüncü çeyrek) yer aldı. Türkiye’de 'Science Citation Index Expanded'da dizinlenen 58 bilimsel dergi arasında ise 9. oldu. Bu etki faktörü ile Balkan Medical Journal, Ortadoğu ülkeleri genel tıp dergileri arasında ilk sırada ve Akdeniz Havzası Ülkeleri arasında ise 7. sırada yer aldı." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA