Baskil'de '6. Çağrı Bilgilendirme Toplantısı'

Elazığ'ın Baskil ilçesinde muhtarlara ve çiftçilere yönelik Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD II 6. Çağrı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Baskil Osman Benzeş Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan TKDK iletişim uzmanı Yakup Demir, Elazığ'ın bütün ilçelerini tek tek gezerek, çiftçilere IPARD II 6. Çağrı İlanı'nı anlattıklarını söyledi.

TKDK desteklerinin kırsaldaki yatırımcıya ulaşması için tanıtım toplantılarının çok önemli olduğunu ifade eden Demir, bu çağrı döneminde çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbiri alanında yüzde 55 oranında proje desteklemelerinin olacağını aktardı.

Demir, bu çağrıda yatırım yapmak için çok ciddi bir destek olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Bulunduğumuz dönemi çok iyi değerlendirelim. Kırsala yatırımlar için 60 milyon avroluk ciddi bir bütçe var. Bu fon 42 il koordinatörlüğünün ortak kullanacağı bir fon. Baskil belediye sınırları ve köyleriyle beraber kırsal alan tanımına uyan bir ilçemiz. Özelde Baskil'in ve Elazığ'ın bu hibelerden en iyi derecede faydalanabilmesi için yatırımcılarımıza her türlü desteği sunmaya hazırız."

Toplantıya, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ahmet Ayhan, Baskil Ziraat Odası Başkanı Murat Zilayaz, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA