Yalova'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıldönümü Kutlanacak

Yalova'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılının 19 Temmuz'da düzenlenecek etkinliklerle kutlanacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kutlama programının saat 11.00'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayacağı belirtildi.

Salman'ın, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasının ardından, Güney Kore'nin Suwon kenti ile kardeş şehir olunmasının 20. yılına özel Suwon Tekvando, Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (TUFAG) halk oyunları ve Yalova Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (YAFEM) Türk boyları şöleni ekiplerinin gösteri yapacağı ifade edildi.

Etkinliğin gündüz programının Yalova Kent Müzesi'nde "Sevgidir Yalova 98. Yıl" başlığı altında fotoğraf ve efemera sergisinin gezilmesinin ardından son bulacağı kaydedildi.

Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Deprem Anıtı önünden saat 21.30'da vatandaşların katılımıyla başlayacak kortej yürüyüşü, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak.

Yürüyüşün ardından ünlü sanatçı Mehmet Erdem, meydanda sahne alacak. Kutlamalar, havai fişek gösterisiyle sona erecek.

Kutlamalara vatandaşları davet eden Salman, "Birbirinden güzel ve anlamlı etkinliklerle buluşacağımız 19 Temmuz programımıza Yalova'ya gönül vermiş tüm hemşehrilerimi davet ediyorum. Biz orada olacağız, siz yoksanız bir eksiğiz, davetlimizsiniz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA