UCLG-MEWA'da Arı'ya Üç Ayrı Görev

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Birleşmiş Kentler ve Yerel yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) tarafından Ürdün'ün başkenti Amman'da gerçekleştirilen toplantıda UCLG-MEWA yönetim kurulu üyeliği ve saymanlığı, denetleme kurulu başkanlığı ile Kültür ve Turizm Komitesi Eş Başkanlığına seçildi.

Nevşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yerel yönetimler arası çoklu ortaklıkların kurulmasını sağlamak, yerel yönetimlerin değerlerini, amaçlarını korumak ve uluslararası deneyimleri paylaşmak amacıyla kurulan UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısında, Başkan Arı'nın yapılan seçimle üç ayrı göreve getirildiği belirtildi.

Açıklamada, Arı'nın, UCLG-MEWA yönetim kurulu üyeliği ve saymanı, ayrıca Kültür ve Turizm Komitesi Eş Başkanlığı ve Denetleme Kurulu Başkanlığı görevlerine getirildiği kaydedildi.

- UCLG-MEWA Toplantısı gelecek yıl Nevşehir'de yapılacak

Seçim sonrası toplantıda konuşma yapan Arı tarafından UCLG-MEWA'nın 2020 yılında gerçekleştireceği bahar dönemi yönetim kurulu toplantısının Nevşehir'de yapılacağı duyuruldu.

Arı, şunları kaydetti:

"Nevşehir'i ve Türkiye'yi temsil ettiğimiz toplantıda UCLG-MEWA'nın yeni yönetim kadrosu oluşturuldu. Burada bizlere de üç ayrı önemli görev tevdi edildi. Bu görevleri en iyi şekilde yerine getirerek gerek ülkemizi gerekse de şehrimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bunun yanı sıra burada gerçekleştirdiğimiz girişimler sonucu birliğin bahar dönemi yönetim kurulu toplantısına şehrimizin ev sahipliği yapması kararlaştırıldı. Toplantıya, dünyanın farklı ülkelerinden yerel yönetim temsilcisi, belediye başkanı, akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve yerel yönetim uzmanları katılacak. Şehrimizin ve ülkemizin tanıtımı için ciddi bir fırsat olacak olan bu toplantı için kısa süre içerisinde hazırlıklara başlayacağız."

Kaynak: AA