Oda Ve Borsa Genel Sekreterleri GTB'de Buluştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 81 ilde uygulanmaya başlanan "Akademik Danışman Projesi" kapsamında, Gaziantep ve ilçelerinde faaliyet gösteren oda ve borsaların genel sekreterleri, Gaziantep Ticaret Borsası'nın (GTB) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Oda Ve Borsa Genel Sekreterleri GTB'de Buluştu
TOBB Gaziantep Akademik Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz’ın katılımıyla GTB Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, genel sekreterler yürütülen faaliyetler ve iş birliği olanakları hakkında istişarelerde bulundular.

Yılmaz, TOBB çatısı altında faaliyet gösteren oda ve borsaların müşterek faaliyetlerde bulunmasının önemine dikkati çekerek, Türkiye’de ilk kez TOBB tarafından uygulamaya konulan ‘81 İle 81 Akademik Danışman Projesi’nin aynı zamanda üniversite ve iş dünyası arasında ikili iş birliklerinin geliştirilmesine de katkı sunduğunu söyledi.

GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram ise toplantıda yaptığı sunumda, Türkiye Ürün İhtisas Borsasının (TÜRİB) işleyişi ve GTB’nin devam eden projeleri hakkında bilgiler verdi.

Geçen yıl kurulan TÜRİB’in lisanslı depolarca oluşturulan Elektronik Ürün Senetleri (ELÜS) ticaretinin yürütülmesine yönelik faaliyetlerde bulunacağını kaydeden Bayram, tüccar, çiftçi ve yatırımcının ELÜS alım- satımlarını devam ettirebilmek için TÜRİB’e kayıt yaptırması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin en büyük ve en modern et borsasını Gaziantep’e kazandırmak istediklerini kaydeden Bayram, “GTB’nin vizyon projeleri arasında yer alan et borsası ve et halinde inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere. Bu yıl hizmete açmayı planladığımız et borsası yaklaşık 32 bin metrekare alan üzerinde hizmet verecek.” dedi.

Bayram, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından bu sene Nizip yolu üzerinde temeli atılan Antep fıstığı lisanslı deposunun, Türkiye’de sektör adına bir ilk oluşturduğunu dile getirerek, İKA iş birliğiyle hizmete kazandırılacak olan tesisi bu yılki Antep fıstığı hasat mevsimine yetiştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bayram, sunumunda ayrıca fizibilite raporu hazırlanan Hububat Emtia Merkezi ve Pilot Ölçekli Antep fıstığı işleme tesisi projeleri hakkında da bilgiler verdi.

Toplantıya, Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreteri Hasan Baran Uçaner, Nizip Ticaret Borsası Genel Sekreteri Mehmet Eray Ölçal, İslahiye Ticaret Odası Genel Sekreteri Haşim Erdoğan, Nizip Ticaret Odası Genel Sekreteri Serpil Gündoğdu ve Gaziantep Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Hamit Doğan katıldı.

Kaynak: AA